Life&style

7 tajni uz koje ćeš najbolje iskoristiti sniženja i 10 komada koje se isplati kupiti - sad!

  • Kako se kupovina na sniženjima ne bi pretvorila u pravu noćnu moru, izdvojile smo za tebe sedam savjeta koji će maksimizirati tvoj uspjeh
  • Potrebno je provesti detaljnu analizu garderobe kako bi uvidjela koji komadi su ti prijeko potrebni i koje trebaš obnoviti u svojoj kolekciji
  • Ipak, postoje i tzv. klasični komadi koji se smatraju najboljim ulovom na sniženjima, a njih 10 koje smo pronašle u Westgate Shopping Cityju  donosimo ti u nastavku

Ako si i ti jedna od ljubiteljica kupovine na sniženjima, znaj da si na pravom mjestu! Premda se to naizgled čini kao lak zadatak, pronalazak odgovarajućih stvari na akcijskim ponudama ponekad se zna pretvoriti u pravu noćnu moru pa umjesto željenog komada odjeće završimo premorene i iživcirane. Ili što je još gore, u maniji kupovanja dohvatimo se i onih komada za koje kasnije kod kuće shvatimo da nam uopće ne odgovaraju.

Kako bi izbjegla ovaj scenarij i iz aktualnih sniženja izvukla maksimum, saželi smo za tebe sedam sjajnih savjeta modnih eksperata koji će ti pomoći da ostvariš što uspješniju kupovinu. No, kako poznata reklama kaže, to nije sve! Na samom kraju smo za tebe izdvojile 10 odjevnih predmeta koje se svakako isplati kupiti na sniženju, a svaki od navedenih artikala možeš pronaći u najvećem trgovačkom centru u Hrvatskoj - Westgate Shopping Cityju.

1. Prouči svoju garderobu

Kažu da je dobra priprema pola posla pa je tako godišnje spremanje ormara sjajna uvertira u uspješnu kupovinu na sniženjima. Razvrstavanjem odjeće uočit ćeš koje predmete nosiš često, koje je potrebno zamijeniti zbog dotrajalosti i koji samo zauzimaju mjesto u tvom ormaru. Na temelju toga moći ćeš lakše odrediti što ti nedostaje i što trebaš obnoviti u svojoj garderobi. Ujedno, prethodno provedeno čišćenje ormara ukazat će ti i koje predmete trebaš izbjegavati kupovati budući da ti nisu prijeko potrebni.

2. Sastavi popis

Popisi nastali na temelju analize postojeće garderobe ključ su uspješne kupovine na sniženjima. Stvaranje jednog takvog popisa pomoći će ti da se u trgovini usmjeriš na točno određene artikle te tako nećeš lutati kao "muha bez glave" i u košaricu ubacivati prvo što ti padne pod ruku samo zato što na etiketi piše da je sniženo 50 posto. Tako ćeš kupiti ono što ti je uistinu potrebno, kao i one predmete koji se već duže vrijeme nalaze na tvojoj listi želja.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

3. Odredi prioritete

Modni stručnjaci savjetuju da na sniženima prvo trebaš nabaviti one komade koji nedostaju u tvojoj garderobi. Nakon toga slijede skuplji komadi koje si ne možeš priuštiti po redovnoj cijeni, a predstavljaju dobru investiciju. Na posljetku, tu su i predmeti s tvoje liste želja, odnosno komadi koje si mjesecima unaprijed gledala te s nestrpljenjem čekala da dođu na sniženje.

4. Odgovarajuća veličina

Ako si pronašla željenu haljinu ili savršeni pa traperica, no ni jedan od ta dva komada nije bio u tvojoj veličini to je jasan znak da bi ih trebala ostaviti na policama. Naime, preporuča se kupovanje isključivo one odjeće koja ti trenutačno odgovara jer u suprotnom samo nagomilavaš nepotrebne predmete u ormaru. Isto pravilo vrijedi i za kupovanje obuće neodgovarajuće veličine.

5. Zapitaj se treba li ti to zaista

Na prvi pogled si se zaljubila u ružičasti blejzer, no dvoumiš se oko kupovine. U tom trenutku najbolje je zapitati se hoćeš li doista nositi taj predmet te možeš li ga upariti s najmanje tri odjevna predmeta koja već posjeduješ. Isto pravilo vrijedi i za trendi sezonske komade. Njihova kupnja bit će isplativa isključivo ako procijeniš da ćeš spomenuti predmet moći odjenuti barem pet puta u sezoni.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

6. Kupuj unaprijed

Eksperti za kupovinu uvijek ističu kako na trenutačnim sniženjima ne treba gledati samo odjevne predmete za aktualnu sezonu jer nam se nudi sjajna prilika da po nižoj cijeni nabavimo i predmete koji će nam trebati za par mjeseci. Tako, brojni stilisti savjetuju svojim klijentima da jesenske i zimske komade nabave već na ljetnim rasprodajama. Premda nevoljko razmišljamo o tome, tmurni dani će se stvoriti za tili čas pa je bolje da ih dočekamo spremne. Isto pravilo treba primjenjivati i na zimskim rasprodajama.

7. Odaberi klasične komade

Na sniženjima se posebno isplati kupiti artikle koji nisu podložni modnim trendovima. Riječ je o klasičnim komadima poput zimskog kaputa, male crne haljine i bijele košulje.

Naravno, ovo nisu jedini modni komadi koje se isplati nabaviti na sniženju pa smo za tebe sastavile listu od čak deset artikala čija se kupnja po umanjenoj cijeni smatra pravim ulovom. Sve nadevene kategorije potrkijepili smo primjerima koje možeš pronaći u trgovinama u sklopu Westgate Shopping Cityja.

Zimski kaput

Klasični dugi zimski kaput bezvremeni je komad koji bez problema odolijeva svim promjenama trendova.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: Mango (prije 599,90 kuna, sada 299,90 kuna), u Westgate Shopping Cityju

Mala crna haljina

Popularnost male crne haljine ne jenjava već desetljećima te je riječ o modelu za kojeg se uvijek iznova pronađe mjesto u našem ormaru.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: Mohito (prije 229,00 kuna, sada 99,00 kuna), u Westgate Shopping Cityju

Bijela košulja

Bijela košulja jednostavno se kombinira s različitom modnim komadima i pravi je as iz rukava u slučajevima kada trebaš posegnuti za elegantnim odjevnim komadom.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: Reserved (prije 179,90 kuna, sada 69,90 kuna) u Westgate Shopping Cityju

Crne poslovne hlače

Osim male crne haljine, klasičnim izborom smatraju se i crne poslovne hlače. Pri odabiru istih trebaš voditi računa o tome da odabereš kroj koji najbolje pristaje tvom obliku tijela.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: Benetton (prije 479,00 kuna, sada 335,30 kuna), u Westgate Shopping Cityju

Traper jakna

Komadi od trapera također su se našli na listi klasičnih modnih predmeta vrijednih kupovine na sniženjima, a posebno dobrim ulovom smatra se kvalitetna traper jakna.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: Europa 92 (prije 899,00 kuna, sada 599,90 kuna), u Westgate Shopping Cityju

Donje rublje

Premda smo ovo nerijetko skloni zaboraviti, ali sniženja su prava prilika i da obnoviš svoju kolekciju donjeg rublja, čarapa i pidžama.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: Cropp (prije 139,00 kuna, sada 99,90 kuna), u Westgate Shopping Cityju

Remenje

Prema modnim ekspertima, na sniženjima bi trebale obnoviti i zalihu modnih dodataka, a to se posebno odnosi na one komade koji su istovremeno i dekorativni i praktični poput remena.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: Sinsay (prije 19,90, sada 14,90 kuna), u Westgate Shopping Cityju

Torba

Torbe su prema stručnjacima za kupovinu modni dodatak koji će se također pokazati kao dobra investicija.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: Carpisa (prije 379,00, a sada 189,50 kuna), u Westgate Shopping Cityju

Salonke

Bež salonke, odnosno, popularno prema vojvotkinji od Cambridgea zvane'mideltonke', primjerak su obuće za koji tako rado pronalazimo mjesto u svojim ormarićima za cipele.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: CCC (prije 199,00, a sada 99,00 kuna), u Westgate Shopping Cityju

Čizme

Naime, dobar par čizama uspješno će odoljeti svim promjenama modnih trendova, a "boljim" ga može učiniti samo činjenica da si ga nabavila po sniženoj cijeni.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjer: Mango (prije 999,90, sada 499,90 kuna), u Westgate Shopping Cityju

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • SandraPusica99

    Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ... prikaži još!