Life&style

Ovih 10 načina na koje možeš koristiti zobene pahuljice promijenit će ti život

  • O benefitima zobenih pahuljica za organizam sigurno si već puno znaš
  • No, ove žitarice prave su spas u 10 neočekivanih situacija
  • Njihovu upotrebu obožavat će djeca, psi a i tebi može pomoći na nekoliko načina, otkrij!

Znamo već kako zobene pahuljice mogu pomoći u mršavljenju, poboljšati probavu i ojačati imunitet. Međutim, ova žitarica ima još mnoštvo uloga! U nastavku donosimo pametne načine upotrebe koje će ti zauvijek promijeniti mišljenje o najomiljenijoj namirnici za doručak. 

Možda vas zanima Ovo je razlog zbog kojeg ćeš zobene pahuljice odmah poželjeti baciti u kantu za smeće Rubrika Life&style Life&style

Spas za pse s osjetljivom kožom

Primijetila si prhut kod svog psa zbog koje se češe kao lud? Možeš mu pomoći domaćim lijekom tako da odrežeš staru hulahupku u području stopala i napuniš je ¼ šalice zobenih pahuljica te ju zavežeš na slavinu iznad kade. Pusti toplu vodu koja će prolazeći kroz zobene pahuljice stvoriti ljekovitu kupku u kojoj možeš okupati svog psa. Iritantna tegoba će brzo proći!

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Obračunaj se s hladnoćom

Ako imaš starije zatvore u svom domu, u zimskim mjesecima sigurno osjećaš prodor hladnijeg zraka. Da bi smanjila troškove grijanja posluži se dugom čarapom koju napuni zobenim pahuljicama i zaveži je. Napunjenu čarapu stavi uz hladne prozore ili ispod vrata. Gusto raspoređene zobene pahuljica spriječit će prodor hladnog zraka. 

Ublaži lakše opekline

Ponekad se dogodi i najspretnijima – ako si se opekla, u potrazi za brzim olakšanjem u posudi pomiješaj 1/2 šalice zobenih pahuljica i ½ šalice vode. Smjesu pusti da odstoji minutu, a za to vrijeme mjesto koje si opekla stavi pod mlaz hladne vode. Nanesi potom pastu od zobenih pahuljica i ostavi da djeluje pet minuta. 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Neutraliziraj miris u hladnjaku

Ponekad je održavanje svježine u hladnjaku nemoguća misija. Pomoći ti može šalica zobenih pahuljica koju staviš na najdonju policu hladnjaka. Apsorbirajuća zob uklonit će neugodne mirise tijekom noći. 

Možda vas zanima Obavezno spakiraj i zobene pahuljice prije nego kreneš na more, ali ne zato što ćeš ih jesti Rubrika Life&style Life&style

Zabava za najmlađe

Vrijeme u kući može biti zabavnije uz DIY glinu za modeliranje. Pomiješaj jednu šalicu zobenih pahuljica, 2/3 šalice brašna I ½ šalice vode. Materijal dugo zadržava vlažnost pa se tvoj mališan može bezbrižno zabavljati dok mu ne dosadi. 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Osvježi lonce od lijevanog željeza

Ako tvoje posuđe od lijevanog željeza izgleda pomalo dotrajalo posluži se sljedećim trikom. U posudu ubaci dvije žlice zobenih pahuljica, a zatim lonac istrljaj krpom za posuđe. Zobene pahuljice apsorbirat će masnoću i ukloniti najmanje zaostatke hrane. 

Instantno ublaži bolove

Iznenadna bol u leđima ii vratu može se ukloniti uz pomoć ove zdrave namirnice. Napuni čarapu zobenim pahuljicama, zaveži I zagrij u mikrovalnoj minute do dvije. Toplu oblogu postavi na bolno mjesto osjeti olakšanje. 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Vrati biljke u život

Ako su tvoje biljke u posljednje vrijeme klonule, osvježiti ih možeš uz pomoć zobenih pahuljica tako što ćeš u lonac sa zemljom umiješati dvije žlice ove žitarice. Zobene pahuljice sadrže minerale poput fosfora I željeza te će prihraniti biljke i potaknuti ih na cvatnju. Za najbolje rezultate ovaj trik možeš prakticirati jednom mjesečno. 

Možda vas zanima S ovim švedskim trikom će ti zobene pahuljice biti fantastično kremaste Rubrika Life&style Life&style

Pomladi kožu

Uljepšati ten prirodnim putem možeš uz pomoć jednostavne maske. Jednu žlicu zobenih pahuljica usitni u mlincu za kavu ili procesoru za hranu te pomiješaj s dvije žličice meda i ¾ žličice vode. Masku nanesi na lice i isperi je nakon 10 minuta. Zobene pahuljice usput će napraviti nježni piling, upiti suvišna ulja dok će med koži osigurati vlagu. 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Ukloni mrlju od ulja

Slučaj o si otvorenu prevrnula bocu ulja? Kako bi olakšala čišćenje, proliveno ulje prekrij zobenim pahuljicama. Nered ćeš riješiti za čas!

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0