Life&style

Ovaj zabavni kulinarski show bavi se pripremom jela od ostataka hrane. Jesi li ga pogledala?

  • Prema zabrinjavajućim podatcima u Hrvatskoj godišnje bacimo 400.000 tona hrane
  • Da ostaci hrane nisu nužno otpad sjajno pokazuje i novi Netflixov zabavni kulinarski show
  • Osim razbibrige, ova polusatna natjecateljska emisija može te potaknuti da i sama uvedeš neke promjene

Ljubitelji kulinarskih emisija pozor! Dok s nestrpljenjem iščekujemo da na malim ekranima ugledamo novu sezonu mnogima omiljenog 'Masterchefa', o kojem sve možeš saznati upravo ovdje, na Netflixu smo pronašli show koji bi nam mogao olakšati čekanje.

Možda vas zanima Slažeš li se da je ovo najvažnija stvar koju smo naučili ovih dana? Rubrika Life&style Life&style

Na ovu popularnu streaming platformu nedavno je stigla kulinarska emisija jednostavno nazvana  'Best Leftovers Ever!'. A baš kao što joj i ime sugerira, radnja je usmjerena pripremi novih jela čiji su glavni sastojak ostaci kuhane koju imamo od prethodnih dana.

Možda vas zanima Ne bacaj hranu! Iskoristi neke od ovih 10 kreativnih načina kako iskoristiti ostatke hrane Rubrika Life&style Life&style

Doista, sjajan je ovo i zabavan način na koji možemo osvijestiti kako ostaci hrane nisu nužno otpad već da ih se uz malo kreativnosti može transformirati u novo ukusno jelo. Naravno, ovaj zabavni show je natjecateljskog karaktera te imamo priliku u svakoj emisiji vidjeti tri amaterska kuhara koja se bore za titulu najboljeg među njima.

U svakoj epizodi uspješno moraju savladavati dva zadatka, a između ostalog, ukusna jela trebali su pripremiti i od ostataka junk fooda, azijskih egzotičnih poslastica te blagdanskih delicija.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Možda vas zanima Određena hrana pomoći će ti da imaš mlađu, čistu i blistavu kožu. Donosimo popis Rubrika Beauty Beauty

Prva sezona uključuje osam polusatnih emisija te pruža sjajnu razbibrigu i rasterečenje misli nakon napornog dana A tko zna, možda u svemu tome nešto naučimo ili se barem odvažimo isprobati eksperimentirati s ostacima hrane. I na našim stranicama možeš pronaći sjajne ideje kako ostatke jučerašnjeg jela pretvoriti u novu poslasticu. Tako ovdje možeš pronaći tri brza recepta koja ćeš pripremiti s ostacima namirnica iz zamrzivača.

Svatko od nas godišnje baci 75 kilograma hrane u smeće, neka nam ovaj zabavni show bude poticaj da novu godinu započnemo s novim pristupom našoj prehrani i konzumaciji namirnica.

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0