- Nutella u novom obliku, obliku kolača, san je svakog ljubitelja ovog slatkog namaza od lješnjaka
- Ovaj recept za Nutella kolač ne može biti čokoladniji od ovog
- Osim toga, ovaj Nutella kolač nevjerojatno je lako napraviti
Ako voliš Nutellu, vjerojatno najpopularniji namaz od lješnjaka na svijetu, svidjet će ti se ovaj Nutella kolač! Vrlo je sočan i ukusan, kao iz čokoladnog raja. Okus i tekstura su fantastični: podsjeća na križanac između čokoladnog kolača iz lima i Nutella browniesa. Osim toga, recept za ovaj sočan Nutella kolač je munjevito brz i jednostavan. Savršen je za početnike u pečenju ili kada nemaš puno vremena!
Recept za Nutella kolač
Sastojci:
Za tijesto:
• 100 g tamne čokolade, nasjeckane
• 200 g maslaca ili margarina, omekšanog
• 125 Nutelle
• 125 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 prstohvat soli
• 3 jaja
• 0,6 žličice praška za pecivo
• 150 g brašna
• 2 žlice mlijeka
Za glazuru:
• 50 g tamne čokolade, nasjeckane
• 125 g Nutelle
• šarene čokoladne mrvice za ukrašavanje
Foto: Unsplash/joanna-stolowicz
Priprema:
1. Pravokutni kalup (dužine oko 25 cm) obloži papirom za pečenje poprskaj sprejom za pečenje. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ili 160 ako je ventilatorska).
2. Oštrim nožem nasjeckaj 150 g tamne čokolade na komadiće. Ova količina je dovoljna i za smjesu i za glazuru.
3. Stavi maslac i Nutellu u zdjelu te miksaj dok ne postane glatko. Nastavi miksati maslac i postupno dodaj šećer, vanilin šećer i sol. Dodaj jaja jedno po jedno, miješajući oko 30 sekundi nakon svakog dodavanja.
4. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo. Polovicu smjese brašna pomiješaj sa 1 žlicom mlijeka i miksaj na najnižoj postavci miksera. Sada umiješaj preostalu smjesu brašna sa 1 žlicom mlijeka.
5. Na kraju dodaj dvije trećine nasjeckane čokolade u smjesu i umiješaj. Ulij smjesu u kalup, zagladi vrh i peci u prethodno zagrijanoj pećnici 65 minuta.
6. Izvadi kolač iz pećnice i ostavi ga u kalupu da odstoji oko 10 minuta. Zatim nožem odvoji kolač od rubova kalupa i pažljivo ga izvadi. Ostavi da se hladi na rešetki oko sat vremena.
7. Otopi preostalu čokoladu na pari i dodaj Nutellu. Ostavi smjesu da se hladi oko 5 minuta, a zatim je pažljivo prelij preko kolača, pokrivajući što je više moguće površine. Ukrasi još uvijek vlažnu glazuru posipom po želji.
Foto: Unsplash/junaid-ijaz
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.