Life&style
Tiramisu brownie

Imamo recept za tiramisu brownie, dva omiljena deserta u jednom slatkom remek-djelu

  • Ne možeš se odlučiti voliš li više tiramisu ili brownije?
  • Bez brige, imamo nadasve ukusno rješenje ove slatke dileme 
  • Donosimo recept za tiramisu brownie, kolač koji spaja dvije kultne slastice u originalni kolač kojem malotko može odoljeti

Fini, sočni tiramisu rijetko će tko odbiti. Ali zagriženi ljubitelji čokolade možda bi radije uživali u brownijima. Pa zašto birati kada jednostavno možemo kombinirati najbolje od oba svijeta u jednoj nebeskoj kreaciji? Čokoladno tijesto kao baza, pahuljasta krema i tipičan okus kave – sve u jednom desertu! Kladimo se da će se tiramisu brownie brzo će naći na vrhu tvoje liste omiljenih slatkih recepata. 

Tiramisu Brownie - recept

Sastojci:

Smjesa za brownije:

• 230 g slanog maslaca
• 400 g tamne čokolade (70% udjela kakaa), grubo nasjeckane
• 60 g nezaslađenog kakao praha s niskim udjelom masnoće
• 120 g višenamjenskog brašna (tip 405 ili 550)
• 5 jaja
• 140 g smeđeg šećera
• 200 g bijelog šećera
• 1 žličica soli
• 1 žlica ekstrakta vanilije
• 1 žlica instant espressa u prahu

Krema za espresso:

• 225 g mascarpone sira
• 240 ml vrhnja za šlag
• 50 g šećera
• ¼ žličice soli
• 1 žlica ekstrakta vanilije (ili srži mahune vanilije)
• 1 žlica instant espressa u prahu

Posip:

• 3 žlice nezaslađenog kakao praha

 | Autor: Dr. Oetker Dr. Oetker Foto: Dr. Oetker

Banana kruh okruglice Možda vas zanima Banana kuglice s čokoladom zdrav su i ukusan slatki međuobrok ili desert - bez brašna! Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

Za brownije

1. Zagrij pećnicu na 175°C (160°C s ventilatorom). Namaži pravokutnu posudu za pečenje maslacem ili obloži papirom za pečenje.

2. Otopi maslac u maloj tavi na laganoj vatri. Makni s vatre, dodaj čokoladu i miješaj dok se ne otopi. Vrati na vatru na 10 sekundi ako je potrebno, dok se potpuno ne otopi. Ostavi da se ohladi.

3. Prosij brašno, espresso u prahu i kakao u prahu u malu zdjelu i ostavi sa strane.

4. U zdjeli miksaj jaja, šećer, sol i vaniliju mikserom na velikoj brzini dok ne nastane lagana i gusta smjesa (oko 4-5 minuta). Trebala bi padati u širokim trakama s pjenjače.

5. Lagano umiješaj ohlađenu smjesu čokolade i maslaca u smjesu od jaja s pomoću špatule. Zatim brzo, ali pažljivo umiješaj smjesu brašna, kakao praha i espressa u prahu kako bi održala prozračnost.

6. Ulij smjesu u pripremljeni kalup i zagladi je. Peci oko 25 minuta dok površina ne postane lagano ispucala i mekana na dodir. Ostavi da se potpuno ohladi.

Za espresso kremu

1. Miksaj mascarpone i vrhnje u velikoj zdjeli srednjom brzinom 30 sekundi dok ne postanu kremasti. Dodaj šećer, sol, ekstrakt vanilije i espresso u prahu te nastavi miksati srednjom brzinom oko 2 minute.

Završetak

1. Ravnomjerno rasporedi espresso kremu po ohlađenim brownijima.

2. Prosij kakao prah preko vrha s pomoću finog sita.

3. Nareži na komade i posluži.

Funkcionalni kokteli Možda vas zanima Funkcionalni kokteli zdravije su verzije od klasičnih. Imamo 3 recepta (a džin, votka i tekila i dalje su uključeni) Rubrika Life&style Life&style
Photo: Dr. Oetker

Komentari 0