- Recept za brzi i jednostavni kolač od jabuka koji smo pronašli na blogu blogerice Gine Sandrin super je jednostavan i brzo se spravlja
- Za ovaj recept potrebni su ti sastojci koje gotovo sigurno već imaš kod kuće – barem većinu njih
- Donosimo ti recept za vjerojatno najbrži i (božanstveno sočan) kolač od jabuka na svijetu
Zvoni ti telefon, a ime tvoje svekrve pojavljuje se na ekranu. U blizini je i kaže da će navratiti na kavu. Uhhh... nešto ukusno mora biti na stolu, i to jako brzo! Ali, što napraviti u tako kratkom roku? U ovakvim situacijama trebala bi se sjetiti ovog članka, jer je je ovaj supersočni, brzi i jednostavni kolač od jabuka ukusni spas. Recept se sastavlja i peče u pećnici za manje od 10 minuta – ostavljajući čak i vremena za brzo čišćenje kuće.
Kako napraviti brzi kolač od jabuka
Recept za brzi kolač od jabuka koji smo pronašli na blogu kreatorice Gine Sandrin nije samo super jednostavan i brz, nego koristi i sastojke koje gotovo sigurno već imaš kod kuće – barem većinu njih. Zvijezda kolača su, naravno, ukusne jesenske jabuke. Kolač ima najbolji okus s blago kiselkastim sortama jabuka.
Sastojci
• otprilike 1,5 kg jabuka
• 170 g mekog maslaca
• 3 jaja
• 1 žlica vanilin šećera
• 150 g šećera
• 170 g običnog jogurta
• 280 g brašna
• 10 g praška za pecivo
• cimet za posipavanje
Priprema
1. Dobro operi jabuke, izvadi jezgru i tanko ih nareži mandolinom. Ako imaš malo više vremena, jabuke možeš prethodno oguliti.
2. U zdjeli pomiješaj sve sastojke za tijesto, a zatim umiješaj kriške jabuka.
3. Kalup za pečenje s odvojivim dnom (promjera otprilike 24 cm) obloži papirom za pečenje i ulij tijesto.
4. Pospi sa 2-3 žlice šećera i cimetom.
5. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike 40-45 minuta.
6. Ostavi da se kratko ohladi i uživaj - još je bolji topao!
Ako imaš malo više vremena: kuglica šlaga s vanilijom ili kuglica sladoleda od vanilije čine posebno ukusan preljev za još topli kolač od jabuka! Ali, čak i bez njega, sigurno ćeš impresionirati svoju svekrvu i sve ostale goste!
Foto:; Instagram @gina.sandrin
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.