Life&style

Ovaj neobični londonski muzej vodi nas na nezaboravno putovanje kroz povijest dnevnih boravaka

  • Neobični londonski 'Museum of the Home', smješten u Shoreditchu, nudi odgovore na pitanje što točno dom čini domom
  • U njemu se može vidjeti kako su dnevni boravci izgledali i mijenjali se kroz više od 400 godina, a zahvaljujući čemu ova izložba uistinu djeluje poput putovanja vremeplovom
  • U njemu će jednako uživati zaljubljenici u povijest, oni koji bi voljeli znati koliko su se i kako životi unutar naša četiri zida mijenjali, ali i svi oni koji prema svemu što ima veze s uređenjem interijera osjećaju posebnu strast

Je li do neke osobe, samog mjesta ili osjećaja kojeg osjećamo samo tamo i nigdje više? Što točno dom čini... domom? Pitanje je ovo na koje odgovore nudi zanimljivi londonski 'Museum of the Home', smješten U Shoreditchu na istoku engleske metropole. Više od 4 stoljeća povijesti upakirano je u različite dnevne boravke u kojima se, osim dizajna i stila izrade namještaja, mijenjala i percepcija udobosti, kućanskih poslova i slobodnog vremena, a rezultat je nevjerojatna izložba koja doista djeluje poput putovanja vremeplovom.

 | Autor: Instagram @londonerguide Instagram @londonerguide Foto: Instagram @londonerguide

 | Autor: Instagram @girl_in_the_gallery Instagram @girl_in_the_gallery Foto: Instagram @girl_in_the_gallery

Miješajući suvremene i povijesne priče, muzej koji se još nedavno zvao Geffrye prošao je kroz obnovu vrijednu više milijuna funti, a priča o tome kako su se interijeri mijenjali kroz stoljeća danas je ispričana na najljepši mogući način, gledajući u domove običnih Londončana, prepričavajući njihove živote i istražujući što je to što dom čini domom.

Možda vas zanima Zidovi nikada nisu dolazili s toliko osobnosti, baš su nam se svidjele tapete i murali domaćeg brenda Rubrika Life&style Life&style

Baš kao što zagrebački 'Muzej 80-ih' evocira sjećanja na dane djetinjstva, i ovaj će londonski mnoge podsjetiti na neke davne obiteljske rituale, fotografije i crtice iz života naših predaka i predmete koji se generacijama pobožno čuvaju za one koji će stići iza nas.

 | Autor: Instagram @londonerguide Instagram @londonerguide Foto: Instagram @londonerguide

Unatoč tome što nedvojbeno postoje kulturološke razlike između života u Engleskoj i onoga na našim prostorima, postoji i jako puno sličnosti, a budući da prikazane prostorije ne govore o životu bogatih, već običnih ljudi, svatko će u njima prepoznati barem neke obrise vlastite obiteljske povijesti. 

Možda vas zanima Neodoljiva rođendanska kolekcija: IKEA vraća najljepše redizajnirane komade iz 80 godina duge povijesti Rubrika Life&style Life&style

Od klavira i telefona do ogromnih drvenih televizora i prvih video igrica, svaki će eksponat ovoga muzeja bez imalo dvojbe potaknuti mnoge rasprave i uspomene, a u njemu će jednako uživati zaljubljenici u povijest, znatiželjnici koji bi tek voljeli znati koliko su se i kako životi unutar naša četiri zida mijenjali, ali i svi oni koji prema svemu što ima veze s uređenjem interijera osjećaju posebnu strast.

 | Autor: Instagram @londonerguide Instagram @londonerguide Foto: Instagram @londonerguide

 | Autor: Instagram @girl_in_the_gallery Instagram @girl_in_the_gallery Foto: Instagram @girl_in_the_gallery

Iako u Londonu postoji puno drugih poznatijih, većih i popularnijih muzeja, malo je onih u koje je stalo toliko emocija, nostalgije i stila koliko je stalo u ovaj, a zbog čega toplo preporučamo svakome da ga posjeti prvom idućom prilikom!

 | Autor: Instagram @strom_evnts Instagram @strom_evnts Foto: Instagram @strom_evnts

Photo: Instagram @londonerguide

Komentari 0