Life&style 05. lipnja 2022.

Originalan recept za vruće dane: Cheesecake na štapiću je novi trend brzih ljetnih slastica

Shutterstock. Cheesecake na štapiću će oduševiti sve goste i prijatelje u potrazi za slatkim zalogajem
  • Cheesecake na štapiću trenutačno je jedan od popularnijih trendova deserata 
  • Ruku na srce, doista originalna ideja, zar ne? Otkrit ćemo ti kako možeš napraviti ovaj slatki recept bez problema
  • Imamo recept uz kojeg će ti ispasti 12 komada atraktive slastice, a na tebi je da ga kreativno dovršiš

Cheesecake na štapiću ove godine zamjenjuje klasičnu verziju ove torte od sira i mnogima je omiljen. Nije ni čudo! Budući da su komadi torte savršeno porcionirani, izgledaju jednostavno sjajno, a mogu se dizajnirati i poslužiti na različite načine s različitim dodacima. Želiš isprobati popularni trend kolača? Spravi ga sama s pomoću ovog recepta…

Želiš li recept za savršeni Kinder bueno cheesecake? Naravno da želiš! Ovaj je prava bomba

Sastojci za 12 komada

Za prhko tijesto:

• 300 g brašna

• 200 g maslaca (hladnog)

• 90 g šećera

• 1 jaje

• 1 žličica ekstrakta vanilije

• 1 prstohvat soli

Za smjesu od sira:

• 500 g svježeg sira s malo masnoće

• 125 g maslaca (mekog)

• 180 g šećera

• 4 jaja

• 200 g vrhnja

• 200 g jogurta s vrhnjem (10%)

• 50 g jestivog škroba 

• 1 žličica ekstrakta vanilije

• 2 žličice limunovog soka

Recept za prefini mramorni cheesecake s jagodama - uz jedan zanimljiv dodatak

Preljev:

• 1500 g čokolade za kuhanje po želji

• 150 ml kokosovog ulja

• slatkiši, šećerne perlice itd. po volji

Dodatno:

• 12 ravnih drvenih štapića

Priprema

1. Za prhko tijesto najprije nareži maslac na velike komade, a zatim zajedno s preostalim sastojcima zamijesi u posudi glatko tijesto. Zatim pokrij tijesto te ostavi u hladnjaku 30-60 minuta.

2. Za smjesu od sira miksaj maslac, šećer i ekstrakt vanilije u posudi 3 minute. Zatim dodaj jedno po jedno jaje i umiješaj svako jaje u smjesu oko 20-30 sekundi.

3. U posudu dodaj sok od limuna, sir, jogurt, vrhnje i škrob i sve miješaj dok ne dobiješ smjesu bez grudica.

4. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva (gore/dolje). Perforirani lim za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega stavi prsten za pečenje (promjera 26 cm).

Možda vas zanima... Nutella cheesecake bez pečenja neće ni najveće gurmane ostaviti ravnodušnima Rubrika Life&style Life&style

5. Kratko promijesi tijesto, izvadi trećinu tijesta, oblikuj valjak debljine 2 cm i ostavi po strani. Stavi druge dvije trećine u kalup i ravnomjerno pritisni na dno tako da je dno potpuno prekriveno. Zatim pritisni valjkom za tijesto valjak od tijesta duž cijelog ruba torte uz posudu za pečenje, spoji je s podlogom i izvuci rub visok oko 5 cm. Zatim dodaj smjesu od sira.

6. Udari lagano limom za pečenje po radnoj površini 3-4 puta tako da zrak izađe iz kolača. Zatim stavi lim za pečenje u donji dio pećnice pa tortu od sira peci 30 minuta.

7. Pažljivo izvuci lim i zareži u tortu od sira na oko 1 cm od ruba kako ne bi popucao tijekom daljnjeg pečenja. Zatim ponovno peci 45 minuta.

8. Isključi pećnicu i ostavi kolač da se hladi oko 10 minuta tako da su malo otvorena vrata pećnice. Tek onda ga izvadi.

9. Pokrij tortu od sira i pusti da se potpuno ohladi, a zatim je stavi u hladnjak na najmanje 3 sata.

10. Pažljivo izvadi tortu sa sirom iz kalupa i izreži na dvanaest jednakih dijelova. U svaki komad zabodi drveni štapić i stavi u zamrzivač na 3 sata.

11. Za preljev rastopi dvije trećine čokolade u posudi uronjenoj u toplu vodu. Zatim u lonac umiješaj ostatak čokolade i kokosovo ulje. Ulij u visoku posudu ili mjernu čašu i nakratko umočite u nju komade torte jedan za drugim.

12. Brzo stavi na čokoladu slatkiše, šećerne perlice i sl. te stavi na lim obložen folijom za pečenje da se ocijedi i posuši.

Dobro je znati: ako komade torte od sira ne pojedeš odmah, možeš ih držati u hladnjaku 3-4 dana. Komade sa svježim voćem, međutim, treba jesti odmah, jer ne traju toliko dugo.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    haha sta je ovo hm