- Za ovaj sladoled od jagode od stracciatelle ne treba ti aparat za sladoled
- Treba ti samo malo vremena, a ako ga spravljaš za odrasle, uključen je i liker
- Možeš ga napraviti u kalupima na štapiću, što je veća fora, ali i u posudi ako ti se ne da gnjaviti
- Pročitaj više: Kultni beogradski sladoled uskoro u Zagrebu, otvaraju omiljenu sladoledarnicu u Martićevoj
Dani su sve topliji i sve više nam na pamet pada osvježenje u obliku sladoleda. Sezona je jagoda, a čokoladu zasigurno nitko neće odbiti: donosimo ti recept za sladoled na štapiću od jagoda i bijele čokolade. Naravno, ako nemaš kalupiće za sladoled na štapiću (ima ih za kupiti u svim većim supermarketima ili robnoj kući IKEA, a ne koštaju puno) možeš ga napraviti i poslužiti i iz posude.
Sastojci za 15 komada
- 200 grama bijele čokolade
- 350 grama jagoda
- 1 mahuna vanilije
- 4 žlice likera 43 (ili čokoladni liker)
- 100 grama šećera
- 300 grama vrhnja za šlag
- 200 grama tamne čokolade
- 1 žlica kakaa u prahu
- kalupi za sladoled
- 15 štapića (ovisno o broju kalupa za sladoled)
Priprema
1. Nasitno nasjeckaj bijelu čokoladu, stavi u malu metalnu posudu i rastopi je u toploj vodenoj kupelji. Operi i očisti jagode. Zareži mahunu vanilije po dužini te oštrim nožem ostruži srž. Izmiksaj 300 g jagoda, srž vanilije, liker i šećer ručnim mikserom.
2. Pomiješaj oko 2/3 pirea od jagoda i rastopljenu bijelu čokoladu te dobro ohladi. Stuci vrhnje u šlag, umiješaj i opet dobro ohladi. Usitni 50 g tamne čokolade, stavi u jednokratnu vrećicu i ostavite da se otopi u kupelji s vrućom vodom. Ostavi da se tekuća čokolada ohladi, ali da se ne skruti. Odreži mali kut od vrećice i istisni tekuću čokoladu u sladolednu masu u finom mlazu miješajući stalno da se čokolada fino raspodijeli.
3. Preostale jagode nareži na ploške i prisloni ih na unutarnji rub kalupa za sladoled. Naizmjenice ulij sladolednu masu i ostatak pirea. Stavi u zamrzivač na najmanje pet sati.
4. Nasjeckaj ostatak čokolade neposredno prije konzumacije. Stavi pola u malu metalnu posudu i otopi u toploj vodenoj kupki. Ostatak čokolade umiješaj u tekuću čokoladu dok se i ona ne otopi pa ostavi da se ohladi.
5. Pomiješaj kakao u prahu i žlicu vode. Izvadi sladoled iz kalupa i kistom umočenim u smjesu kakaa raspodijeli male „kakao ukrase“ po sladoledu. Vrh sladoleda od jagoda umoči u tekuću čokoladu i odmah možeš uživati.
Savjet
Umjesto kalupa za sladoled možeš koristiti i male šalice. Ako želiš sladoled bez alkohola, liker možeš izostaviti.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.