- Sezonsko izdanje crumblea s trešnjama ćeš pripremiti, ispeći i servirati za manje od 40 minuta
- Jako se dobro slaže sa sladoledom od vanilije, a ako nije pri ruci poslužit će i lagano tučeno slatko vrhnje
- Imamo jednostavan recept, a uživanje u ovoj voćnoj deliciji je zagarantirano
- Pročitaj više: Desert iz snova - Torta od palačinki s kremom od šumskog voća i Nutellom
U crumbleu se uživa dok je još topao, a najbolji mu je partner sladoled od vanilije. Ako ti nije pri ruci, poslužit će i lagano tučeno slatko vrhnje.
Crumble možeš peći u dubljem kalupu za pite promjera 30 cm ili u četvrtastoj keramičkoj posudi.
Sastojci za nadjev:
- 1 kg svježih trešanja bez koštica
- 50 g šećera
- 1 limun
- ½ žličice ekstrakta vanilije
Sastojci za crumble:
- 150 g glatkog brašna
- 100 g hladnog maslaca
- ½ žličice soli
- 70 g svijetlog smeđeg šećera
- 100 g zobenih pahuljica
- 40 g listića badema
Priprema:
- Pomiješaj trešnje sa šećerom, ekstraktom vanilije te sokom i koricom limuna. Premjesti ih u posudu za pečenje premazanu s malo maslaca.
- Glatko brašno i hladni maslac izradi rukama u mrvičastu smjesu pa dodaj preostale sastojke. Nakon kratkom miješanja, rasporedi dobiveno tijesto preko trešanja.
- Peci u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Crumble bi trebao biti gotov za otprilike pola sata.
Posluži toplo, u klasičnoj kombinaciji sa sladoledom od vanilije.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.