Life&style

Malotko može odoljeti ovom prefinom kremastom kolaču od sira s malinama – a ne treba se ni peći

  • Kolača od sira, takozvanog „cheescakea“, jednostavno se nikako ne možemo zasititi
  • Varijanti cheescakea je jako puno i sve ih volimo
  • Ova voćna varijanta s malinama božanstvenog je okusa, kremasta je te još i veganska

Kolač od sira je vrhunski užitak za nepce. Međutim, ponekad volimo promjenu, poput avokado-cheescakea, ili oreo-cheesecakea. Tko više voli voćne okuse, za njega je ovaj veganski i bezglutenski kolač od sira s malinama prava stvar. Biskvit se sastoji od nježne mješavine badema i marelica, a nadjev od mješavine cahew oraščića, kreme od kokosa i puno malina. Tko bi tome odolio?!

Savjet: kolač možeš spravljati u okruglom kalupu promjera 18 cm ili u kalupu za brownieje te ga kasnije poslužiti narezan na male kvadrate.

Sastojci

Za biskvit

• 70 g badema

• 40 g mrvica kokosa

• 70 g mekih suhih marelica

Možda vas zanima Stigle su nam prve jagode pa donosimo recept za kremasti kolač od jagoda i pudinga bez pečenja Rubrika Love&Sex Love&Sex

Za nadjev

• 230 g cashew oraščića (omekšaj ih u toploj vodi preko noći)

• 200 g kreme od kokosa (čvrsti dio limenke s kokosovim mlijekom)

• 50 g rastopljenog ulja od kokosa + malo ulja za namastiti kalup

• 60 g zaslađivača (npr. sirup od riže)

• 1 prstohvat soli

• ½ žličice mljevene vanilije ili vanilin šećera

• 180 g malina, svježih ili iz zamrzivača

Priprema

• Večer prije stavi cashew oraščiće u posudu s mlakom vodom te ostavi da se omekšaju preko noći.

• Obloži kalup papirom za pečenje te rub premaži s malo rastopljenog ulja od kokosa. Za biskvit usitni u mikseru bademe, mrvice kokosa i sušene marelice – miksaj dok smjesa ne bude mrvičasta. Potom raspodijeli smjesu po dnu kalupa te dobro pritisni. Stavi kalup u zamrzivač da se biskvit stvrdne.

Možda vas zanima Tajne slastičarstva: Većina nas radi ovih sedam pogrešaka kad pečemo kolače Rubrika Life&style Life&style

• Za nadjev stavi sve sastojke – osim svježih malina - i omekšane cashew oraščiće u veliku posudu te miksaj dok smjesa ne postane kremasta. Pola nadjeva stavi na biskvit, zagladi te kalup stavi na najmanje pola sata u zamrzivač.

• Preostali nadjev dobro izmiksaj s malinama (zamrznute maline obavezno prije odmrzni) te ružičastu kremu stavi na kolač, zagladi te stavi još jednom na najmanje 45 minuta u zamrzivač.

• Kako bi kolač prije posluživanja bio fino kremast, stavi ga nakon zamrzivača u hladnjak.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0