Life&style

Ok, ovo je jedna od najukusnijih dijeta za koju smo čuli – mršavljenje s kajganom

  • Dijeta s kajganom? Zvuči nevjerojatno, ali uz nekoliko trikova funkcionira 
  • Dovoljno je da nekoliko doručaka ili večera tjedno zamijeniš kajganom kojoj možeš dodati luk, tikvice, šunku, papriku, glive...
  • Kilogrami će ići dolje uz uvjet da uz ovakvu raskošnu kajganu ne jedeš kruh

Poznato je da svježa jaja imaju puno bjelančevina, vitamina A, D, E i K, te B-vitamine i mineralne tvari. Zasitit će te i možeš ih spraviti na puno načina. Ako ih jedeš za doručak - dat će ti puno energije. Dakle, umjesto da ujutro pojedeš dvije kriške tosta ili pecivo sa salamom ili nekim namazom, radije pojedi kajganu sa svježim rajčicama i vlascem (i bez kruha) – za 65 posto će se povećati vjerojatnost da ćeš u roku od dva mjeseca izgubiti na težini. Dokazano je to u raznim istraživanjima objavljenima u „US National of Medicine“ i „National Institutes of Health“. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Preporučuje se da se ne jede isključivo kajgana. Neka doručak bude raznolik te jedi ponekad zobenu kašu, svježe bobičasto voće i malomasni jogurt. 

Možda vas zanima Zašto su jaja vjerojatno najzdravija hrana na svijetu? Rubrika Life&style Life&style

Kajgana za večeru 

Kajgana za večeru je sjajna i ukusna alternativa te je također izvrsna za mršavljenje. Zasitit će te, gotovo da nema ugljikohidrata i brzo će se pobrinuti za vitku liniju. Jaja su najbolji obrok nakon trčanja, teretane ili treninga joge jer sadrže potrebne bjelančevine koje će potaknuti rast mišića. 

Dakle, umjesto pizze ili tjestenine jednostavno uzmi tavu te isprži ukusnu kajganu. Veliki plus: kajgana je idealna da uz nju „potrošiš“ namirnice kojima ističe rok trajanja. Stoga su jaja izvrsna sa šampinjonima, paprikom, mladim lukom, šunkom, tikvicama ili rajčicama. Možeš kombinirati namirnice po želji. Međutim, trebaš paziti da ne pržiš jaja na maslacu. 

Možda vas zanima Isprobala sam mat crvene ruževe za kojima svi lude Rubrika Beauty Beauty

Kad s menija izostanu uobičajeni ugljikohidrati, potiče se mršavljenje. Naravno da ne moraš svaku večer jesti jaja – dovoljno je 2-3 obroka tjedno zamijeniti jajima. 

Oprez: kad spraviš ukusnu kajganu, nemoj jesti bijeli kruh ili tost. Ako si baš jako gladna, pojedi malo integralnog kruha ili na kraju komad sira (time ćeš napuniti želudac). 

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0