Life&style

Savršena kajgana: za bolji okus i savršenu kremoznost zaslužan je jedan neuobičajen sastojak

  • Svatko zna ispeći kajganu? Istina. Je li svaka jednako ukusna? E, pa nije...
  • Ovo superjednostavno jelo može postati sasvim drukčije dodaš li u smjesu kiselo vrhnje
  • A znamo i kako spraviti kajganu da bude dovoljno pečena, ali ne suha već pjenasta i sočna 

Kajgana je jelo za koje svi tvrde kako ga mogu brzo spraviti te da nije nikakva umjetnost. Nažalost, upravo te osobe posluže suhu i gotovo bezukusnu kajganu na tanjure. 

Možda vas zanima Stalno pospremaš, ali tvoj stan ti se nikad ne čini potpuno čist? Možda je vrijeme da doznaš za ovih 7 stvari Rubrika Life&style Life&style

A zapravo uopće nije toliko teško dati kajgani „ono nešto posebno“ – osobito ako dodaš jedan specijalan sastojak. Naravno da se isplati kajgani dodati i začine. Međutim, bit će doista jako ukusno ako dodaš malo kiselog vrhnja. 

Kako spraviti savršenu kajganu: 

Po jednom jajetu treba ti žlica kiselog vrhnja. Najprije razmuti jaja s uobičajenim sastojcima: u svakom slučaju jajima moraš dodati sol i papar. Tko voli, može dodati vlasac, curry, luk, rajčice ili peršin. Kad si sve dobro promiješala, umiješaj vrhnje. 

Rastopi maslac u tavi te dodaj smjesu od jaja. Kad se smjesa stvrdne, okreni kajganu – ali tek kad dobije laganu smeđu boju sa donje strane. Potom kajganu natrgaj na manje komade. Tako ćeš odmah vidjeti je li kajgana pečena u sredini. 

Kod ovog recepta je super sljedeće: možeš dobro ispržiti jaja, a ostat će fina mekana i pjenasta. Naime, vrhnje će kajgani dati kremoznost i dodatni okus. Dobar tek! 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0