Life&style

Očekuju nas velike promjene u uređenju interijera, a bit će moderno inspirirati se i jednom kultnom serijom

  • Vrlo specifična 2020. godina unosi i baš turbulentne promjene u dizajnu interijera
  • Napustit ćemo imperative koje smo obožavali godinama, a naglasak će biti na funkcionalnosti i udobnosti
  • Bit će vrlo moderno inspirirati se i jednim od najpoznatijih stanova, onog Rachel Green i Monice Geller

Čini li se i tebi da je 2020. najduža godina ikad? Nismo jedini koji jedva čekamo okrenuti novu stranicu, izgleda kako su i naši domovi nestrpljivi oko ulaska u iduću godinu. U međuvremenu, prostorije naših stanova ili kuća postali su private teretane, udaljeni uredi, sobe za zoom sastanke, restorani…Bez obzira koliko smo prilagodili prostor novim uvjetima, možda je sada baš pravo vrijeme za uvođenje noviteta i izbacivanje loših vibracija koje nam je donijela tekuća godina. Odlična stvar je što su dizajneri već ustanovili koji nas to najveći trendovi očekuju u 2021. godini. Evo o čemu se radi. 

Možda vas zanima Slavica iz Zagreba pokazala nam je kako je od neugledne kupaonice napravila malenu oazu Rubrika Life&style Life&style

Povratak retra

Mnogi dizajneri ukazuju na povratak smeđeg namještaja koji je odražavao modernu estetiku sredinom prošlog stoljeća i sadrži elemente popularnog art deco dizajna koji je prevladavao u tridesetim i četrdesetim godinama prošlog stoljeća. Vertikalne linije, besprijekorne rukotvorine, hrabri geometrijski oblici, lakirane površine te korištenje mramora i drva neke su od najistaknutijih značajki tih razdoblja. Sigurni smo da se možeš inspirirati bogatom ostavštinom ovog perioda.

Prstohvat osobnosti

Kako dom sve više postaje utočište mnogima će biti važno dati mu osoban pečat, a to na umu ima i dizajnerska industrija. Potreba da se dom napravi 'svetim mjestom' gdje se pronalaze mir i radost potaknut će upotrebu apsolutno svih boja, stilova i materijala. Vidjet ćemo svega - od minimalizma do raskoši, možda i kiča. Industrija će to i te kako uzeti u obzir. 

Možda vas zanima Domaća blogerica pokazala je kako je uredila malu kuhinju, rezultat je nevjerojatan Rubrika Life&style Life&style

Najvažnija je udobnost

Ako se prisjetiš interijera 90-ih ili samo zamisliš stan Rachel i Monice u ‘Prijateljima’ bit će ti jasno koliko je naglasak bio na udobnosti. Dizajneri predviđaju kako će se ova stara škola davanja prednosti funkcionalnosti vratiti na velika vrata. Veliki udobni komadi namještaja, nježnije linije i tradicionalan stil viđat ćemo u mnogim domovima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modsy (@modsydesign)

Putovanja kao inspiracija

Kako smo ostali zakinuti za veća putovanja, novi trendovi u uređenju interijera obilježja kultura upravo će dovesti u domove. Mnogi će žudjeti i za prostorima nadahnutim omiljenim mjestima, bilo da se radi o nekoj udaljenoj zemlji, hotelu ili restoranu. Tako, smatraju dizajneri, nastat će neobičan način globalne povezanosti uz proslavu lijepih primjera dizajna. 

 | Autor: bibakdesign.com bibakdesign.com

Možda vas zanima Ovo ćemo isprobati! 8 feng shui pravila koja trebaš slijediti za sretan i bogat dom Rubrika Life&style Life&style

Vanjske oaze

Vanjski prostori u 2021. dobit će više pažnje, a hladni sivi tonovi koje smo viđali proteklih godina mogli bi sasvim izostati. Teksture drveta u prirodnim i bijelim tonovima i materijale od ratana zamijenit će bogati tonovi i teksture te odvažniji odabir boja poput lila, žute, zelene….

 | Autor: studioqdesigns.com studioqdesigns.com

Možda vas zanima Ovi modeli zidnih ogledala uistinu su divni, dat će poseban dojam svakoj tvojoj prostoriji Rubrika Life&style Life&style

Novo ruho zidova

Dani hladnih, sivih tonova zidova su iza nas. Počet ćemo ih presvlačiti u toplije nijanse ponekad i odvažnijih boja te ćemo koristiti i posebne tehnike  njihovog nanošenja. Mnogima omiljene tapete vraćaju se na velika vrata, ovaj put u zasićenim nijansama boja i smjelim uzorcima. 

Photo: Pinterest

Komentari 0