Life&style

Nikad ne bi rekla, ali baš ovih 8 predmeta stvaraju nered u tvojoj kuhinji

  • Jesi li i ti jedna od onih kojoj se čini kako u njezinoj kuhinji nikada nema dovoljno mjesta?
  • Ponekad nismo ni svjesne da nam nepotrebnu gužvu stvaraju predmeti na koje ni ne obraćamo pažnju
  • Letimice preleti kuhinjom i provjeri nalazi se u njoj nepotrebni predmeti poput papira, ključeva i igračaka

Postoji čitava kategorija stvari koje bespotrebno zauzima prostor u tvojoj kuhinji, a bavljenje njima ne zahtijeva nikakve odluke o tome što treba čuvati i čega se riješiti. Ovdje se zapravo radi o stvarima koje se nerijetko nađu u kuhinji, a da pritom nismo ni svjesni kako one tamo ne pripadaju. Jednostavan prolazak kroz kuhinju i uklanjanje predmeta koji doista trebaju boraviti negdje drugdje otvara nove mogućnosti u organizaciji tvoje kuhinje.

Možda vas zanima Ovih 20 stvari profesionalni kuhar nikad ne bi napravio u kuhinji, radiš li ih ti? Rubrika Life&style Life&style
 

1. Papiri

Bilo da se radi o pošti, dokumentima, potvrdama ili dragocjenim dječjim crtežima, nastoji ih držati podalje od kuhinjskih površina. Njima jednostavno nije mjesto u prostoru u kojem se priprema i konzumira hrana. A samo mali znak nepažnje može ih i nepovratno oštetiti. Stoga, bolje spriječiti nego liječiti.

2. Rezervni proizvodi

Problem s pohranjivanjem zaliha papirnatih ručnika, konzerviranog graha ili ulja u kuhinji je taj što otežava dobivanje onoga što trebaš baš kada ti zatreba, a to je suprotno funkcionalnoj kuhinji. Rezervne proizvode stoga je najbolje pospremiti u ostavu, posebnu izdvojenu ladicu ili na gornju policu koja nije lako dostupna. Tako ćeš osloboditi upotrebljiv prostor u kuhinji i učiniti ga prikladnijim mjestom za pripremu hrane.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Želiš jednom zauvijek dobro organizirati svoju kuhinju? Onda primijeni ovih 5 pravila Rubrika Life&style Life&style

3. Vaze

U vazama je nerijetko teško pronaći skladište, ali pokušaj ih smjestiti u podrum, garažu ili ostavu. Prečesto one završe pod sudoperom u kuhinji, a to područje ima dovoljno problema bez dodavanja gomile jednoličnog stakla. Osim vaza, ovdje možeš pogledati koje bi predmete trebala izbjegavati spremati ispod sudopera.

4. Sunčane naočale

Vjerojatno se čudom čudiš što su i sunčane naočale našle svoje mjesto na ovoj listi. No, s dolaskom toplijih dana one postaju neizostavan modni dodatak. A po dolasku kući sklone smo ih ostaviti na istom mjestu gdje i namirnice. No, često nismo svjesni kako su one prijenosnici bakterija pa je bolje držati ih podalje od radnih jedinica. Ostavi ih u torbici ili na pladnju postavljenom kod ulaza (tako je i manja vjerojatnost da ćeš ih zaboraviti ponijeti u idućem izlasku).

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Znaš li kako pravilno prati kuhinjske krpe? Nije dovoljno samo oprati ih u perilici... Rubrika Life&style Life&style

5. Ključevi

Isti scenarij kao i u slučaju sunčanih naočala odvija se s tvojim ključevima. Premda to često zanemarimo, naši su ključevi zapravo izuzetno prljavi te je puno bolja solucija da ih jednostavno ostaviš u vratima. 

6. Alati

Manji alati često završe u ladicama među drugim potrepštinama te samo zauzimaju mjesto i stvaraju "nered". Osim ako nisi odredila točnu ladicu za pohranu vijaka i odvijača, bolje alat drži podalje od kuhinje.

7. Male igračke i komadi igračaka

Ako u tvojoj obitelji ima djece velika je vjerojatnost da će u nekom trenutku njihove igračke završiti u kuhinji. Htjela ti to ili ne, LEGO kockice, autići i lutke mogli bi postati novi dodatci u tvojoj kuhinji. Naravno, ništa od ovih dodataka neće ti biti korisno pri pripremi hrane, stoga najbolje bi bilo da ih nakon igranja uklonite iz ove prostorije.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0