Life&style

Kakva raskoš! Zaviri u kuhinje osam poznatih dama, u kojoj bi ti najradije kuhala?

  • Nerijetko ti donosimo uvid u domove poznatih i slavnih, a ovoga puta smo se posebno koncentrirali na njihove kuhinje
  • Koje to poznate dame obožavaju šarene kuhinjske elemente, tko ima čak dva kuhinjska otoka, a tko posjeduje kuhinju sa staklenim zidovima otkrivamo ti u nastavku
  • Među 10 slavnih dama čije ti kuhinje otkrivamo našle su se i Jennifer Lopez, Reese Witherspoon i Julia Roberts

Kuhinju mnogi nazivaju centralnom prostorijom doma te mjestom rezerviranom za pripremu hrane i ugodno druženje. Prije određenog vremena znatiželja nas je nagnala da zavirimo u domove poznatih svjetskih dame te pogledamo kako su uredile svoje kupaonice. Ovaj put odlučile smo zaviriti u njihove kuhinje i provjeriti što se to tamo fino kuha.

Možda vas zanima Želiš jednom zauvijek dobro organizirati svoju kuhinju? Onda primijeni ovih 5 pravila Rubrika Life&style Life&style

1. Julia Roberts

Glumica se početkom godine odlučila na kupnju nove nekretnine - peterokatnice smještene u San Franciscu i vrijedne nešto više od 56 milijuna kuna. Na trećem katu kuće smještena je kuhinja koja se već na prvi pogled ističe koloritom. Naime, gornji elementi su izvedeni u bijeloj, a donji zelenoj boji te su povezani mramornom oplatom koja krasi zid i kuhinjske rade jedinice. Ovakva optička iluzija dodatno je proširila prostor pa ako ćeš u skorije vrijeme preuređivati kuhinju eto zgodne ideje kako to učiniti.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

2. Sophia Bush

Julia nije jedina glumica koja preferira kuhinje u boji. Njezina kolegica Sophia Bush, domaćoj publici najpoznatija po ulozi Brook Davis u hit seriji "One Tree Hill", svoj je penthaus u Chicagu uredila u modernom industrijskom stilu, a posebno se ističe otvorena kuhinja u plavoj boji. Zanimljivo je primijetiti kako su obje glumice i simpatizerke istog tipa barskih stolaca koja su postavile uz velike pravokutne otoke.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Video: Dom Jennifer Aniston je smirena, luksuzna zen oaza, a iz kupaonice nikad ne bismo izlazili. Pogledaj! Rubrika Life&style Life&style

3. Brie Larson

Za razliku od kolegica, oskarovka Brie Larson preferira sive tonove te joj je unutrašnje uređenje njezine vile u Malibuu u potpunosti izvedeno u kombinaciji bijele i sive boje. Isto uređenje prati i otvorena kuhinja uz koju se nalazi smočnica te koja je direktno povezana s dnevnim boravkom. Jednoličnost prostora razigrao je mozaik sastavljen od pločica i postavljen iznad plinskog štednjaka.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

4. Michelle Pfeiffer

Prostranom kuhinjom s čak tri radne jedinice može se u svom novom domu u Los Angelesu pohvaliti Michelle Pfeiffer. Za novi luksuzni doma glumica je platila nevjerojatnih 170 milijuna kuna, a cjelokupni zadnje prostire se na više od 1.000 kvadratnih metara. No, vratimo se ponovno kuhinji čije središnje zauzima veliki mramorni otok, dok se uz njega nalazi i manji drveni otok koji služi i kao bar. Moramo priznati kako je ova prostorija kao stvorena za pripremu vrhunskih jela i dobru zabavu.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Slavni glumački par kupio je kuću koja izgleda tako ugodno da bismo se odmah uselili. Zaviri i ti! Rubrika Life&style Life&style

5. Reese Witherspoon

Slavna glumica prošlog ljeta kupila je novu nekretninu, preslatku hobby farmu u Malibuu. Cjelokupno uređenje izvedeno je u rustikalnom stilu s mnoštvom drvenih elemenata. U sklopu farme nalazi se i preuređeni štagalj kojeg krasi otvorena kuhinja izvedena u kombinaciji drveta i mramora s mnoštvom rustikalnih motiva. Dozu modernosti ovom rustikalnom prostoru daju suvremene skulpture izveden u jarkim bojama.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

 6. Cindy Crawford

Prostrani polukružni otok glavna je zvijezda kuhinje smještene u losanđeleškom domu bivšeg supermodela Cindy Crawford i njezinog supruga Randea Gerbera. Otvorena kuhinja direktno je povezana s ostatkom stana, a vizualnu poveznicu omogućila je i činjenica da je pri uređenju korišteno tamno drvo kakvo vidimo i na elementima u dnevnom boravku. Također, kuhinja je vizualno produžena tako što se ormarići protežu do plafona. No, riječ je o optičkoj varci budući da je gornji red ormarića zapravo samo drvena oplata koja nema utilitarnu namjenu.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Ovih 20 stvari profesionalni kuhar nikad ne bi napravio u kuhinji, radiš li ih ti? Rubrika Life&style Life&style

7. Jennifer Lopez

Kada je uređenje doma u pitanju, pjevačica Jennifer Lopez velika je ljubiteljica pročišćenog i modernog stila. Ipak, pri kupnji  njezine posljednje nekretnine, vikendice u Miamiju, postigla je kompromis sa zaručnikom Alexom Rodriguezom i odabrala kuću na plaži koja pomiruje tradicionalno i moderno. Upravo je takva i otvorena kuhinja koja zauzima centralnu poziciju u kući te je s dvije strane od ostalih prostorije odvojena tek ugrađenim šankom. Krase ju drveni pod, bijeli kuhinjski ormarići i tamne kamene radne površine.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

8. Alicia Keys

Pjevačica Alicia Keys prošle je godine postala vlasnica ultramodernog doma koji je izveden od betona sa staklenim stijenama koje omogućavaju neometani pogled na ocean. Kuhinja je izvedena u tamnom drvu te prati moderan minimalistički dizajn pravocrtnih liniji. Prostire se na dvije etaže te je stepenicama povezana s blagovaonicom. Staklenom stijenom odvojena je od vanjskog prostora u kojem je smješten roštilj.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0