Life&style

Ove igračke iz 90-ih sada vrijede hrpu novaca, pogledaj krije li se neko blago i u tvojoj ostavi

  • Mnogo ljudi vjerno čuva svoje stare igračke iz djetinjstva koje danas nemaju samo sentimentalnu već i veliku novčanu vrijednost 
  • Neki od vrijednih kolekcionarskih predmeta su Furby, Harry Potter knjige, Pokemon karte, Barbie lutke...
  • Prodaju se za vrtoglave iznose i u kratkom bi roku mogle obogatiti svog vlasnika

Ako se na tvom tavanu ili podrumu nalazi kolekcija igračaka iz djetinjstva, mogla bi se ugodno iznenaditi kad shvatiš koliko one danas vrijede. Mnoge igračke iz 90-ih su postale kolekcionarski predmeti koji se mogu prodati i za nekoliko tisuća dolara. Furby, Polly Pockets ili Pokemon karte - koji se as krije u tvojoj staroj kutiji s igračkama?

Furby

Furby je bila jedna od najsimpatičnijih igračaka iz 90-ih, a radi se o američkoj elektroničkoj robotskoj igrački koju je 1998. u prodaju pustio "Tiger Electronics". Nalikuje stvorenju poput hrčka ili sove, a preko 40 milijuna Furbija je prodano tijekom prve tri godine od puštanja u prodaju. Govori 24 jezika i danas vrijedi gotovo tisuću dolara (oko 7 tisuća kuna).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Friendly Worm Account (@can_of_fuzzy_worms) on

 

Možda vas zanima Žene sve više ovako uklanjaju dlačice s nausnice i brade! Rubrika Life&style Life&style

Prvo izdanje Harry Potter knjige 

Ako posjeduješ originalnu knjigu o Harryju Potteru, možda imaš pravo bogatstvo. Prvo izdanje tvrdih korica Harryija Pottera i kamena mudraca u engleskoj verziji, u print verziji "10 9 8 7 6 5 4 3 2 1" vrijedi oko 55 tisuća dolara (oko 375 tisuća kuna), dok američko izdanje, u print verziji "1 3 5 7 9 10 8 6 4 2 8 9/9 0/0 01 02" vrijedi više od 6 tisuća dolara (oko 42 tisuće kuna).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katherine (@katherine_alw_reads) on

Polly Pockets

Ova linija malih lutkica i dodataka sada vrijedi i nekoliko stotina dolara, što nije loše sudeći prema tome da se radi o hrpi plastike. Dizajnirao ju je Chris Wiggs 1983. za svoju kćer Kate, a Bluebird Toys iz Engleske licencirao. Prve su se igračke pojavile u trgovinama 1989. godine i bile omiljeno društvo mnogih djevojčica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mini Greens (@mini_greens_in_the_cotswolds) on

Možda vas zanima Modni dodatak koji nas podsjeća na djetinjstvo ove jeseni će biti gotovo nezaiobilazan Rubrika Moda Moda

Holografska Charizard karta

Ako si živjela u zlatno doba Pokemon karta, možda još uvijek imaš svoju zbirku kartica od kojih neke sada vrijede pravo malo bogatstvo. Konkretno, cijena ove Charizard karte se kreće od 32.999,99 do 74.999,95 američkih dolara. Jesi li već počela kopati po svom tavanu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Muszynski 🎮 (@jerdoggaming) on

Originalni Digimon

Krajem 90-ih Digimon nas je uveo u čudesan svijet virtualnih kućnih ljubimaca o kojima se trebalo brinuti kao da su pravi. Ako si se i ti nekada brinula o svom Digimonu, danas bi ti on mogao u znak zahvalnosti donijeti oko 205 dolara (oko 1.400 kuna) što nije mala cijena s obzirom da se nekada mogao kupiti za 5 dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenneth K. 🔳🔲⬜⬛◻️◼️◽◾▫️▪️👑 (@mr55.15) on

Možda vas zanima Naši slavni su nam otkrili omiljene igračke i igre iz djetinjstva - malo smo nostalgični Rubrika Stars Stars

Lego C3PO

Ovaj mali slatki Legić je jedan od najskupljih komada plastike koje možda posjeduješ. Vrlo je rijedak jer je dio limitirane kolekcije i trenutno vrijedi više od 3.000 dolara (oko 21 tisuće kuna).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kris Houge (@kriscrosscroc) on

Disney video-kazete

VHS verzije klasičnih crtanih filmova poput Ljepotice i Zvijeri su izrazito rijetke te se prodaju za velike iznose - konkretno, na eBayu im se cijena kreće od oko 150 tisuća dolara (oko 105 tisuća kuna).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by william fuentes (@williamfuentes) on

Stripovi

Stripovi su veoma popularni kolekcionarski dragulji na kojima se može zaraditi pozamašna svota novca. Npr., "Novi mutanti" vrijede više od 7 tisuća dolara (oko 50 tisuća kuna), a serija stripova "Bone" više od 3 tisuće dolara (oko 21 tisuća kuna).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ComiXmen (@comixmenpodcast) on

Možda vas zanima Igrica za kojom smo ludjeli u 90-ima se vratila, a sad s Tamagochijem putuješ, šalješ poklone, tvoj ljubimac ima potopmstvo... Rubrika Life&style Life&style

Barbie

Najvrijednije su one Barbie lutke koje su pripadale nekoj limitiranoj verziji kao što je npr. Karl Lagerfeld Platinum Label Barbie ili one koje pripadaju najranijim izdanjima. Cijene im se kreću u rasponu od nekoliko stotina dolara, a u prodaju ulaze i setovi odjeće te dodatni pribor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ldolls (@ldolls) on

Možda vas zanima Najgledanija serija iz 90-ih vraća se na naše ekrane, a glavni glumac uživa u Hrvatskoj Rubrika Stars Stars

 

 

 

 

Photo: Instagram/Zara

Komentari 0