Moda

Modni dodatak koji nas podsjeća na djetinjstvo ove jeseni će biti gotovo nezaiobilazan

  • Već je ljeto, s maramama u kosi kao najpoželjnijim modnim dodatkom, najavilo što nas čeka ujesen
  • Rajfovi kojih se sjećamo iz djetinjstva preplavili su trgovine - ovaj detalj poželjan je ako imaš dugu kosu, no nose ga i cure sa sasvim kratkom!
  • Rajf marame, elegantni s biserjem ili kožnati obruči, sa čvorom... možeš birati od onih casual do skroz neobičnih 

Ova cijela modna godina usmjerena je dodacima za kosu: kopče za kosu i razne ukosnice, glamurozne satenske gumice i u kosu upletene marame. Kako se bliži jesen špangice sa školjkama zamijenit će novi modni dodatak, obruč ili rajf - u djetinjstvu smo ga obožavale, pa zašto mu se ne vratiti? U high street trgovinama možeš pronaći velik izbor: jednobojni, neutralni ili šareni, od kože ili tkanine, s biserima ili šljokicama. Osim što je jesenski it komad, rajf je dodatak koji ima moć i popraviti frizuru. Ako nisi  zadovoljna kako ti kosa izgleda taj dan - stavi rajf i vidjet ćeš ogromnu promjenu. Samo jedan detalj može promijeniti sve. Rajf je odlično rješenje za svakodnevne prilike ako želiš outfit koji će se istaknuti, ali i za svečanija izdanja, budući da u potpunosti otkriva tvoje lice. 

1. Rajf marama

Rajfovi ukrašeni svilenim maramama, jednobojnima ili s tako popularnim šal printom mogu se nositi uz razne kombinacije. Ako si slučajno jedna od onih koja ne zna kako se nosi marama na glavi, ovaj rajf bit će ti prava lažna zamjena. Nemoguće je ne primijetiti ovakav prekrasan detalj u kosi, pogotovo ako izabereš onaj sa šarenim uzorkom. Pronaći ga možeš u svim našim high street trgovinama. 

 | Autor: miss7 miss7 Stradivarius (49,90 kn), Stradivarius (49,90 kn), H&M (49,90 kn)

Možda vas zanima Video: Ako ovako namirnice složiš u hladnjak, hrana ti se više neće kvariti! Rubrika Life&style Life&style

2. Rajf s biserima

Biseri su modni dodatak koji obožavamo baš na svemu. Bilo da je riječ o garderobi, nakitu, torbama, obući ili dodacima za kosu. Kada je riječ o dodacima za kosu bisere smo zavoljele na kopčama i ukosnicama. Sada ih pronalazimo na rajfovima i to u raznim veličinama, od tankih obruča s biserima nanizanima na tanku žicu do onih širokih, s mnoštvom nalijepljenih sitnih bisera. Možeš da nositi u svečanim situacijama,  a odlično ide uz ženska odijela, s jednostavnom frizurom. 

 | Autor: miss7 miss7 Stradivarius (49,90 kn) ,Zara (119,90 kn), Zara ( 79,90 kn)

Možda vas zanima Budi sigurna prije rezanja! Uz ovaj trik ćeš saznati pristaje li ti dobro kratka kosa Rubrika Beauty Beauty

3. Drukčiji rajf: u obliku pletenice, s čvorom, šljkokicama

Pravi primjer osobe koja voli nositi neobične rajfove je blogerica Leonie Hanne. Odabrala je crni rajf s pletenicom i iskombinirala ga na svečanu kombinaciju. Frizura joj je bila jednostavna, ali rajf je to podignuo. Ona je pravi primjer i kako se rajf može iskombinirati na svečani outfit. U dućanima možeš pronaći kožne, šljokičaste ili s pletenicom. 

 | Autor: miss miss Reserved (49,90 kn), reserved (49,90 kn), Zara (79,90 kn)

Možda vas zanima Masna kosa: u pet dana možeš 'istrenirati' svoju kosu da se manje masti Rubrika Beauty Beauty

4. Casual rajf

Ako si gledala seriju "Tračerice" onda si ovakav tip rajfova mogla viđati na Blair Waldorf. Ona je obožavala rajfove, pa nijedna epizoda nije mogla proći bez rajfa na njezinoj glavi. Jednostavne rajfove najčešće nosimo uz svakidašnje kombinacije, a u trgovinama možeš pronaći jednobojne ili one s uzorcima kao što su točkasti, tigrasti ili možda zmijski. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm not a stop along the way. I'm a destination 💫

Objavu dijeli Blair Waldorf (@blairwaldorfs)

 | Autor: miss7 miss7 Reserved (49,90 kn), Zara (99,90 kn), Bershka (49,90 kn)

 

Photo: Instagram/Zara

Komentari 0