Stars

Naši slavni su nam otkrili omiljene igračke i igre iz djetinjstva - malo smo nostalgični

  • Prisjetili smo se malo djetinjstva i dana kada nam je najveća briga bila hoćemo li dobiti novu igračku
  • Pitali smo hrvatske zvijezde koja je njihova omiljena igračka i društvena igra iz djetinjstva koje se rado sjete
  • Gumi-gumi, Rizik, graničar, pikule...kako si se ti zabavlajla kao mala?

Pokraj svih video igrica i gadgeta, danas sve više djece zaboravlja na društvene igre.  Primjerice, prije bi djeca čim bi došla iz škole bacala torbe i letjela van nkako bi se okupili i igrali graničara ili ledene babe, no danas je to puno drugačije. Djeca igraju Playstation satima sa slušalicama na ušima i tako komuniciraju s društvom. Baš zbog toga što su nekad popularne igre otišle na neki način u zaborav, odlučili smo ih se ponovno prisjetiti pa smo pitali zvijezde koja je njihova najdraža igračka, ali i društvena igra. Zanimljivo što su nam odgovorili:

 | Autor: shutterstock shutterstock

Lana Klingor Mihić

"Najdraža igračka mi je bila Barbika, a omiljena društvena igra gumi - gumi", kaže blogerica Lana. Moramo priznati da smo sve mi kao male bile lude za Barbikama. Sigurno si i ti bila od onih koja ih je šišala, prala im odjeću i radila kuću od svih mogućih materijala koji su ti bili nadohvat ruke. Igra gumi gumi prije je bila veoma popularna, međutim danas ona je otišla u zaborav. Naime, to je igra u kojoj dvije osobe pričvrste špagu objema nogama, a ostale preskaču dok ne zapnu i onda se izmjenjuju. Koja je najviše puta uspjela preskočiti, ona je i pobjednica.

 | Autor: Instagram @Lana Klingor Instagram @Lana Klingor

Jacques Houdek

Pjevač nam je otkrio kako je njegova omiljena društvena igra iz djetinjstva monopoli i graničara.  "Kad sam bio dijete, te dvije igre su mu nekako bile omiljene, ali ipak priznajem da mi je graničar bio draži. Danas su djeca zaboravila na igre sa društvom, sve se svelo na kompijuter, mobitel i ostalu tehniku", kaže Jacques.

 | Autor: instagram @jacqueshoudek instagram @jacqueshoudek

Doris Pinčić Rogoznica 

Voditeljica kaže kako joj je monopoli bio super igra jer je društvena igra. "Uvijek smo zamišljali te gradove, ulice i to gdje već idemo. Fora je, mlada si i dobiješ neki osjećaj novca. Pamtim i da sam s najboljom frendicom šetala bebe u kolicima i šišala ih. Sjećam se tog razočaranja kad smo shvatile da tim bebama nikad neće narasti kosa, uvijek su bile tako ružne i ošišane na kraju. Vječno smo vukle ta kolica" , kaže Doris.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez Bojan Jambrošić 

Najdraža igračka mu je bio robot koji je izbacivao strelice i to je dobio od roditelja za poklon pod bor. "Još dan danas imam tog robota i uvijek mi je u lijepom sjećanju. Društvena igra koje se uvijek rado sjetim je i Čovječe, ne ljuti se te pikule. Uvijek sam sa društvom špekulao ", kaže Bojan.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Mia Kovačić

Voditeljica ističe kako joj je najdraža igračka u djetinjstvu bila Lego kockica. "S društvom sam uvijek igrala Riziko i Monopoli, ali i Čovječe, ne ljuti se", kaže Mia. To su tri društvene igre kojih se rado prisjeća uz smijeh.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

 

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0