Life&style

Nešto se čarobno događa u Ozu: Napokon su stigle prve snimke ekranizacije brodvejskog 'Wickeda'

  • Jedna od najdugovječnijih i najpopularnijih predstava na Broadwayju prednastavak je 'Čarobnjaka iz Oza' i donosi priču o svemu što se dogodilo prije nego što je Dorothy prošetala legendarnom cestom od žute cigle
  • Cynthia Erivo i Ariana Grande pojavljuju se u ulogama Elphabe i Glinde, a na CinemaConu su prikazani prvi isječci iz filma koji su oduševili posjetitelje
  • Filmska verzija priče otkrit će pozadinsku priču prijateljica koje su postale neprijateljice poznate kao Zla vještica Zapada i Glinda Dobra vještica

Universal je na CinemaConu prikazao prvu snimku Cynthije Erivo u ulozi Elphabe i Ariane Grande u ulozi Glinde pa je svijet napokon dobio priliku zaviriti u Oz i barem malčice bolje vizualizirati što sve možemo očekivati od filmske verzije 'Wickeda'. Same Cynthia i Ariana nisu se pojavile, ali su gledatelji mogli čuti zadivljujuće zvukove klasičnih brodvejskih pjesama poput 'Defying Gravity' i 'Popular' kako sviraju u pozadini čarobnih snimaka.

Nikada dosad viđena snimka počinje scenom u kojoj Madame Morrible (glumi ju Michelle Yeoh) radi sa zelenoputom Elphabom kako bi joj pomogla kontrolirati svoj dar. "Jednom kada naučiš obuzdati svoje emocije, nebo je granica", poručuje svojoj učenici.

Timothee Chalamet Možda vas zanima Prvi trailer za drugi dio filma 'Dina' oduzima dah: Timothée Chalamet jaše divovskog pješčanog crva Rubrika Life&style Life&style

Dugometražni film ostavlja dojam širokog, jarko osvijetljenog seta i uključuje scene Elphabe kako tumara hodnicima Sveučilišta Shiz prije susreta s Glindom, a koja svojoj novoj cimerici predstavlja legendarni šiljati crni šešir. Nešto kasnije u najavnoj špici, Jeff Goldblum se pojavljuje kao divni Čarobnjak iz Oza, plavokosa Glinda prevozi se mjehurićima, a Elphaba nosi svoj prepoznatljivi držač metle.

Filmska verzija priče otkrit će pozadinsku priču prijateljica koje su postale neprijateljice poznate kao Zla vještica Zapada i Glinda Dobra vještica. "Ružičasta se dobro slaže sa zelenom", kaže Glinda Elphabi dok joj stavlja cvijet iza uha. “Pogledaj se, prelijepa si.” A Elphaba joj odgovara: "Stvarno ne moraš to učiniti." "Znam. To je ono što me čini toliko dragom”, kaže joj Glinda.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Jon M. Chu, autor hit mjuzikl Lina Manuela Mirande 'In the Heights' iz 2021. godine, režirao je željno iščekivani film 'Wicked' koji ćemo gedati u dva nastavka, a Stephen Schwartz, koji je napisao glazbu i tekst za brodvejsku predstavu, adaptirao je scenarij s Winnie Holzman. "U fokusu 'Wickeda' su promjene i neophodno je da stvari krenu nabolje", kaže Chu u videu koji se prikazao između isječaka filma. Obećao je i da će nas Ariana ostaviti bez daha, ali i da će nam Cynthia slomiti srce.

Samuel L Jackson i John David Washington Možda vas zanima Netflix priprema adaptaciju brodvejske hit predstave 'The Piano Lesson', okupili su zvjezdanu ekipu Rubrika Life&style Life&style

Jedna od najdugovječnijih i najpopularnijih predstava na Broadwayju prequel je 'Čarobnjaka iz Oza' i donosi priču o svemu što se dogodilo prije nego što je Dorothy prošetala legendarnom cestom od žute cigle, a na premijerno prikazanim snimkama moglo se čak vidjeti i nekoliko tračaka poznatih rubin crvenih cipelica i one zloglasne kante s vodom.

"'Wicked' je ponosni dio naše ostavštine", poručila je predsjednica Universala Donna Langley, koja je film nazvala pravim kinematografskim spektaklom. Naglasila je i da pikazana snimka još uvijek nije u potpunosti dovršena, no i prikazani su isječci izazvali iskreno oduševljenje gledatelja. Za Cynthiju i Arianu rekla je da su rođene za ove uloge i da su naprosto briljantne, baš kao i ostatak jednako briljantne glumačke postave.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Iako se već prema prvim snimkama čini da film odlično napreduje, morat ćemo se strpiti još neko vrijeme dok ne ugleda svjetlo dana. Naime, prvi dio u kina će stići 27. studenog 2024., dok će se drugi nastavak premijerno prikazati 25. prosinca 2025.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0