Life&style
Timothee Chalamet

Prvi trailer za drugi dio filma 'Dina' oduzima dah: Timothée Chalamet jaše divovskog pješčanog crva

  • Film 'Dina 2', koji se temelji na drugoj polovici prvog romana iz serije kultnih knjiga 'Dina' Franka Herberta, završila je snimanje u prosincu 2022.
  • Međutim, film bi trebao biti objavljen tek krajem godine, a glumačka ekipa i više je nego impresivna
  • Obzirom na jako dobre kritike prvog dijela, fanovi jedva čekaju vidjeti nastavak priče, a zasad će se morati zadovoljiti prvim najavnim videom

Glumac Timothée Chalamet preuzeo je svoje pravo mjesto kao Muad'Dib, prorok Fremena u prvom traileru za film 'Dina: Drugi dio'.

„U prvom filmu Paul Atredis je još mlad i uči... sada doista vidimo kako Paul Atreides ovdje postaje vođa“, rekao je Chalamet na CinemaConu, komentirajući prvi teaser za znanstveno-fantastični ep 'Dina 2'.

Možda vas zanima 'White Bird': Helen Mirren i Gillian Anderson zvijezde su obećavajućeg prednastavka hit filma 'Čudo' Rubrika Life&style Life&style

A s tom novootkrivenom snagom dolazi i uzbuđenje jahanja golemih pješčanih crva koji nastanjuju udaljeni planet na kojem se odvija radnja 'Dine' (nešto je zadivljujuće oživljeno u novoj snimci).

Kad smo posljednji put vidjeli Paula Atreidesa u filmu, on i njegova majka, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), pobjegli su u pustinju Arrakis, nakon što ih je izdao barun Vladimir Harkonnen. 

Nakon što su ga prihvatili Fremeni, autohtoni stanovnici planeta, Paul je sada u potpunosti dio pokreta otpora. Kao znak toga koliko se toga promijenilo, Paulove oči sada su ledeno plave, baš kao i ostatku Fremena (pretjerana konzumacija začina, psihotropne droge koja daje povećanu svijest, uzrok je dramatično obojenih očiju). Kao što ljubitelji knjige Franka Herberta znaju, Paul je blagoslovljen/proklet vizijama budućnosti, što mu daje veliku moć.

 | Autor: WarnerBros WarnerBros

To nisu jedine promjene, Zendayin lik Chani, periferna figura u prvom filmu, sada je spremna za rat i preuzima puno važniju ulogu. A Ferguson je ostavila svoje kraljevske običaje iza sebe, izgleda puno oštrije, premda je prekrivena tetovažama na licu. Zendaya kaže da će film istražiti rastuću vezu između Paula i Chani. „Ovo je još uvijek samo dvoje mladih ljudi koji pokušavaju odrasti, zaljubiti se i živjeti“, rekla je publici na CinemaConu.

Denis Villeneuve režirao je film 'Dina: Drugi dio', koji vraća Josha Brolina, Davea Bautistu i Javiera Bardema te predstavlja nove likove koje tumače Austin Butler (na sebi ima kredastu šminku) i Florence Pugh kraljevskog izgleda. Villeneuve je cijeli film snimio IMAX kamerama. Također je rekao da je napravio nove setove kako bi „izbjegao ponavljanje“.

 | Autor: WarnerBros WarnerBros

„Otišli smo na sve te nove lokacije... sve je novo u filmu“, obećao je Villeneuve.

'Dina: Drugi dio', koji su producirali Legendary i Warner Bros., trebao bi biti objavljen 3. studenog 2023. Warner Bros. je prikazao snimku tijekom predstavljanja vlasnicima kina. Također je podijelio snimke i trailere iz filmova 'Barbie', 'The Flash' i nastavaka filmova 'Aquamana' i 'Časna'. 

Romantične komedije Možda vas zanima Romantične komedije vratile su se na velika vrata, a ovo je najboljih 8 od početka godine Rubrika Life&style Life&style
Photo: WarnerBros

Komentari 0