Life&style
Samuel L Jackson i John David Washington

Netflix priprema adaptaciju brodvejske hit predstave 'The Piano Lesson', okupili su zvjezdanu ekipu

  • Poznata je vrhunska postava za Netflixovu adaptaciju brodvejskog hita 'The Piano Lesson' 
  • Glavne uloge igrat će Samuel L. Jackson i John David Washington, a producent je Denzel Washington
  • Ray Fisher, Danielle Deadwyler, Michael Potts i Corey Hawkins zaokružuju glumačku postavu za adaptaciju drame Augusta Wilsona

Dobitnik Oscara Samuel L. Jackson i John David Washington glumit će u dugometražnom filmu, ponavljajući svoje uloge iz vrlo uspješne brodvejske predstave 'The Piano Lesson' (prema djelu Augusta Wilsona), koja je nedavno završila s prikazivanjem u Ethel Barrymore Theatre.

Možda vas zanima Snagator na filmu, Dwayne Jonson je nevjerojatno nježan otac, okružen samim kćerima Rubrika Life&style Life&style

Smješten u Pittsburgh 1936. godine, nakon Velike depresije, 'The Piano Lesson' prati živote obitelji Charles, kućanstva koje je vodio Doaker Charles (Jackson), te nasljedstva, obiteljskog klavira, koji je ukrašen dizajnom koji je izrezbario porobljeni predak. Washington glumi dječaka Willieja, Doakerova nećaka, ulogu koju je Jackson dobio u produkciji iz 1987. godine.

Netflixovu adaptaciju, najavljenu još 2021. godine, režirao je Malcolm Washington prema scenariju koji je adaptirao s Virgilom Williamsom. U filmu također glume Ray Fisher ('Liga pravde Zacka Snydera', 'Rebel Moon'), Danielle Deadwyler ('Till', 'Tko nisko pada'), Michael Potts ('Ma Rainey: Majka Bluesa', 'Rustin') i Corey Hawkins ('Straight Outta Compton', 'Tragedija Macbetha').

Fisher i Potts pojavili su se uz Jacksona i Washingtona u kazališnoj produkciji koju je režirala LaTanya Richardson Jackson. Nakon 27 pretpremijera i 124 redovite izvedbe, 'The Piano Lesson' bila je rekonstrukcija predstave s najvećom zaradom na Broadwayu i Wilsonova produkcija s najvećom zaradom na Broadwayu.

Netflixov 'The Piano Lesson' producirali su dobitnik Oscara Denzel Washington i nominiran za Oscara Todd Black. Izvršni producenti su Constanza Romero, Jennifer Roth i Katia Washington.

Predstava je dio Wilsonovog ciklusa (od 10 naslova) 'American Century Cycle', koji uključuje 'Fences' i 'Ma Rainey: Majka Bluesa', a oba su adaptirali Denzel Washington i Black. Godine 2010. Washington i Viola Davis glumili su u brodvejskoj predstavi 'Fences', oboje osvojivši nagrade Tony za svoje uloge. Davis je osvojila Oscara za svoju izvedbu u filmskoj adaptaciji iz 2016. godine koju je režirao Washington, a koja je dobila još tri nominacije za Oscara - za najboljeg glumca, najbolji adaptirani scenarij i najbolji film.

Netflix je 2021. objavio 'Ma Rainey: Majka Bluesa'. Film koji je režirao George C. Wolfe i ekranizirao Ruben Santiago-Hudson, dobio je pet nominacija za Oscara (uključujući najboljeg glumca za Chadwicka Bosemana i najbolju glumicu za Davis) i osvojio dva Oscara (za šminku i frizuru, kao i za kostimografiju).

Salvador Dali Možda vas zanima Izišao je prvi trailer za film 'Dalíland', Ezra Miller glumi mladog Salvadora Dalíja Rubrika Life&style Life&style
Photo: Twitter

Komentari 0