Life&style

Nemoj bacati iskorištene vrećice od čaja, evo kako ih možeš iskoristiti

  • Postoje brojni načini na možeš iskoristiti već iskorištene vrećice od čaja
  • Naime, u njima se nalaze vrijedni sastojci koji mogu napraviti čuda 
  • Pogledaj kako sve možeš iskoristiti „rabljene“ vrećice od čaja 

Kad skuhaš čaj u vrećici, obično nakon što popiješ čaj tu istu vrećicu baciš u smeće. Međutim, s tom se vrećicom može napraviti još puno praktičnih stvari. Jesi li to znala? 

Mjehurići u ustima 

Bolne afte u području usta često se pojavljuju kod djece. Crni i zeleni čaj sadrže biljnu tvar tanin, koja ublažava upale. Stavi toplu vrećicu čaja na pogođeno mjesto (ili, ovisno o situaciji, stavi u usta) te ostavi da djeluje nekoliko minuta. 

Akne 

Kako bi se riješila nečistoća na koži, trebaš redovito stavljati vlažne vrećice čaja na lice. Naime, brojne kreme protiv akni sadrže istu tvar kao i zeleni čaj. 

Masna koža 

Djelotvorne tvari iz zelenog čaja trebaju spriječiti rad enzima koji su odgovorni za proizvodnju ulja na koži. Ako želiš sjajnu kožu, trebaš redovito stavljati vrećice čaja na kožu kako bi se riješila problema. 

Možda vas zanima Zašto bi trebala staviti vrećicu čaja u hladnjak kad su u njemu ćevapi Rubrika Life&style Life&style

Podočnjaci 

Ah, što smo sve isprobale kako bismo se riješile ružnih podočnjaka. Navodno crni čaj radi čuda. Vrećice s čajem omekšaj u toploj vodi te stavi na zatvorene oči i drži tamo oko 20 minuta. Tanin u čaju smanjuje nateknuće i oživljava kožu. 

Čirevi na koži 

Tanin iz čaja ima antibakterijsko djelovanje te smanjuje bolove koji mogu nastati kod gnojnih infekcija. 

Čišćenje prozora, drvenog namještaja i hladnjaka 

Otisci prstiju na prozoru i ogledalu nestat će s pomoću vrećice čaja u tren oka. I to sve bez da ostanu ikakve mrlje. Ako tvoj drveni namještaj počne polako gubiti boju i sjaj, jednostavno ga premaži vrećicom čaja (crnog). Kako bi nestali neugodni mirisi iz hladnjaka, stavi jednostavno nekoliko vrećica čaja na nekoliko dana po hladnjaku. Upit će neugodan miris. 

Možda vas zanima Napitak od samo dva sastojka koja već imaš kod kuće može ti pomoći izgubiti kilograme Rubrika Life&style Life&style

Biljke 

Vrećica čaja na gredici ili u tegli za cvijeće dat će tvojim biljkama potrebne prehrambene tvari kako bi rasle zdravo i brzo. 

Ljeti: 

Opekline od sunca

Kad ideš na sunce trebaš se dobro namazati zaštitnom kremom. Međutim, ako ipak izgoriš, onda pomaže tvar „Epigalokatehin galat“ iz zelenog čaja, koja smiruje izgorjelu kožu. Jednostavno ohladi vrećicu od čaja pa redovito stavljaj na pogođeno mjesto dok se ne stanje kože ne popravi.

Ubodi insekata

Zeleni i biljni čajevi ublažavaju svojim smirujućim djelovanjem nadraženu kožu kod uboda komaraca. Osim toga, pobrinut će se da se smanji nateknuće ili da čak niti ne nastane. 

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0