Beauty

3 beauty-trika iz kućne radinosti koji pomažu protiv podbuhlih očiju

  • Neprospavana noć ili noći vidjet će se ponajprije na našim očima
  • Otečene oči i podočnjaci neće nestati kao rukom odnešeni, ali stvar možeš popraviti na brzinu
  • Neke od ovih trikova primijenjivale su i naše bake

Opće je poznato da nakon neprospavane noći ne izgledamo bajno (osim dok imaš 20 godina...) već s 30, a posebno kasnije tako nešto si ne možemo priuštiti bez posljedica. Posebno ako je večer prije bila burna, s dosta alkohola ili hrane koja potiče nakupljanje vode u organizmu (znači, svega slanog). Osim što smo nevjerojatno umorne, neprospavana noć (ili više noći lošeg sna zaredom) najviše će se vidjeti na našim očima, otečenim i s povećim podočnjacima. 

Možda vas zanima Osvoji L'Occitane kozmetiku vrijednu 550 kuna Rubrika Beauty Beauty

 

Na svu sreću, postoje nekoliko malih trikova koji nam trenutačno mogu pomoći – naravno, protiv umora smo bespomoćne. S ova tri jednostavna beauty-savjeta pobijedit ćeš podočnjake i podbuhle oči… Uostalom i zvijezde se domišljaju kako da se same oslobode podočnjaka i imaju svoje male trikove. Na primjer, Drew Barrymore koja koristi vrećice čaja i Lana Jurčević koja protiv podočnjaka ima trik s kavom.

1. Hladiti, hladiti, hladiti…

Večer prije planiranog izlaska ili kad se u sitne sate vratiš kući, stavi dvije metalne žličice u hladnjak te ih ujutro stavi na natečene oči. Kad se se od topline tijela ugriju, stavi ih opet na nekoliko minuta u hladnjak da se ohlade. Zapravo, bilo bi još bolje da imaš više ohlađenih žličica da ih možeš mijenjati bez čekanja. Ovaj dobar stari bakin trik je pravi beauty-klasik i čudotvorno djeluje. Hladnoća zatvara pore, sužava krvne žile te djeluje smirujuće. Podbuhle oči nestaju u trenu… 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

2. Puno tekućine 

Najvažnije pravilo u borbi protiv otečenih očiju je puno piti – i to vode, koja nakon dugačke noći treba vratiti koži vlagu. Na primjer, previše kofeina odvlači vlagu iz kože te pojačava nabuhlost. Šalica kave nakon duge noći je OK, ali nikako nemoj pretjerivati. Jednako tako, ako si popila puno alkohola (a nisi bila dovoljno mudra da paralelno piješ i puno vode), organizam ti je također dehidiriran, tako djeluje alkohol pa je opet uputa piti puno tekućine.

Možda vas zanima Tri jednostavna koraka nakon kojih ćeš se probuditi još više mladolika i puno svježija Rubrika Life&style Life&style

3. Lagana masaža 

Opuštajuća masaža može napraviti čuda. Jednostavno lagano masiraj vrhovima prstiju područje ispod očiju radeći pokrete od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom. Tako ćeš najkakše drenirati nakupljenu tekućinu u području očiju zbog koje su oči natečene. . 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0