Beauty

Ovaj trik protiv podočnjaka koristi Drew Barrymore, a mi smo pronašli još dva jednako dobra

  • Podočnjaci nisu samo neugodna nuspojava stresnog života i neprospavanih noći - neki ih imaju cijeli život, zahvaljujući genetici
  • Kako bi ih brzo i efikasno umanjila donosimo ti tri jednostavna recepta, a sve sastojke možeš pronaći u svome domu
  • P.S. Jednim od ovih trikova služi se i slavna glumica Drew Barrymore

Ah, ti podočnjaci! Zorno će nas ujutro u zrcalu podsjetiti da smo prekasno otišle na počinak ili provele besanu noć. Kako pogled u zrcalu ne bi i dalje otkrivao tamne podočnjake i otečene kapke donosimo ti tri jednostavna recepta kojim ćeš ih umanjiti. Osim što su vrlo jednostavni, ovi trikovi su se pokazali i uspješnima u borbi protiv tamnih vrećica ispod očiju.

 
 

Kućna sredstva za umorne oči

U večernjim satima pripremi zeleni čaj i stavi ga u posudicu za led te preko noći ostavi u zamrzivaču. Ujutro samo trebaš izvaditi kocke leda iz kalupa i kružnim pokretima njime prijeći nekoliko puta preko lica i posebno područja oko očiju. Hladnoća smanjuje oticanje i stimulira cirkulaciju krvi. Zeleni čaj sa svojim dragocjenim sastojcima poput kofeina i antioksidansa osigurava smanjenje oteklina. Nakon što se kockica leda otopi, možeš nastaviti sa svojom beauty rutinom kao i obično. Usput, ovo je tajna Drew Barrymore protiv tamnih krugova ispod očiju.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram
 

Akupresura lica

Sljedeći tradicionalnu kinesku medicinu, lagani pritisak na obrve može smanjiti napetost u licu i potaknuti cirkulaciju krvi. To će uljepšati tvoje crte lica za samo 30 sekundi. Kako to funkcionira? Palčevima ili kažiprstima pritisni unutarnju točku obrva, gdje se osjeća kost. Duboko udahni i opusti se. Čvrsto pritisni te točke - to može biti neugodno na pojedinim mjestima, ali će ti pomoći da se osjećaš svježe nakon toga.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Dolazi vrućina - evo sjajan trik za ultrabrzo pripremanje kockica leda u zamrzivaču! Rubrika Life&style Life&style

Dva efikasna sastojka

Proizvodi iz drogerija, mada učinkoviti u borbi s podočnjacima, često su skupi za naše mogućnosti. Stoga ti mi donosimo efektnu masku koju možeš sama prirediti od dva sastojaka koje imaš kod kuće. Potrebni su ti samo kava i kokosovo ulje. Pomiješaj mljevenu kavu s kokosovim uljem u omjeru 1:1 i nanesi ispod očiju. Samo budi pažljiva kako ne bi smjesu nanijela u oči. Ostavi je da se upija 15 minuta te isperi mlakom vodom.

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0