Life&style

Zašto bi trebala staviti vrećicu čaja u hladnjak kad su u njemu ćevapi

  • Popila si čaj? Vrećicu nemoj baciti, stavi je na tanjurić i u hladnjak!
  • Ovaj trik je jednostavan i besplatan, a posebno je koristan u sezoni roštiljanja kad se iz hladnjaka šire jaki mirisi kobasica, ćevapa, mladog luka...

Sezona je roštiljanja pa se nerijetko iz hladnjaka šire jaki mirisi - kobasica, ćevapa, mesa koje leži u "pacu" od češnjaka... Naravno, ima i druge hrane čiji miris zna preuzeti cijeli hladnjak (što je još nezgodnije ako je u njemu i, na primjer, kolač sa šlagom koji upija mirise) i koji ne nestaje ni nakon što namirnice intenzivna mirisa iz njega ukloniš.  

"Smrdljivi" hladnjak nije nužno i prljav hladnjak. Možda je prvi poriv da sve iz njega izvadimo i oribamo ga, ali za tim nema uvijek potrebe ni vremena. Možda samo treba ukloniti loš miris češnjaka, luka, trulog sira, zaboravljenih ostataka hrane ili nečega što se pokvarilo. Uostalom, u hladnjaku je toliko različite hrane, a svaka ima svoj miris. I tu uskače u pomoć skromna vrećica za čaj!

Možda vas zanima Isprobala sam novu micelarnu vodu o kojoj svi pričaju - provjeri kako mi se svidjela Rubrika Beauty Beauty

Ipak, prije nego što iskušaš ovaj trik, hranu jaka mirisa bi trebalo zatvoriti u zrakonepropusnu posudu ili maknuti iz hladnjaka. Upotrijebi već iskorištenu vrećicu od čaja, no pusti je da se prvo osuši. Stavi je na tanjurić i smjesti u središnji dio hladnjaka. Imaš li hladnjak veće zapremnine, upotrijebi više vrećica, strateški raspoređenih u njemu - vrlo brzo će upiti neugodan miris.

Ne pije ti se čaj? Isti će efekt imati i mala šalica mljevene kave ili sode bikarbone - i one efikasno upijaju mirise. Također, vrećicu čaja možeš iskoristiti i na drugim mjestima, na primjer u kutiji s pijeskom za mačke ili na dnu kante za smeće! 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0