- Radijska voditeljica Mirna Savić na svom Instagram profilu podijelila je recept za ukusan tiramisu od limuna
- Iako si i ti možda skeptična oko kolača s limunom, vjerujemo kako ćeš nakon ovog promijeniti mišljenje
- Osim što izgleda jako fotogenično, pravo je osvježenje za posljednje dane ljeta
Mirna Savić, radijska voditeljica i kći poznatog pjevača Massima Savića, na društvenim mrežama je tijekom karantene objavljivala slike hrane koju je pripremila. Kao i svi, i Mirna je u tom periodu imala više vremena te se mogla posvetiti boravku u kuhinji i isprobavanju novih recepata. No, moramo priznati kako nas je posljednji recept za tiramisu od limuna zaista oduševio. Prvo vizualno, a zatim jednostavnošću pripreme. Nakon objave, Mirni je stiglo mnogo upita za recept pa ga je velikodušno podijelila sa svojim pratiteljima.
Sastojci za želatinu od limuna:
- 150 grama šećera
- 50 grama gustina
- 200 mililitara vode
- 200 militara limunovog soka
Postupak:
- Pomiješaj gustin i šećer u zdjeli dok se ne sjedine te ih zatim pomiješaj s vodom i stavi na srednje jaku vatru.
- Kuhaj miješajući dok smjesa ne postane jednolična i kremasta te poluprozirna.
- Zatim u kremu dodaj limunov sok te promiješaj.
- Kada je gotovo, ravnomjerno podijeli želatinu u dvije zdjele te pusti da se skroz ohladi.
Sastojci za kremu:
- 150 grama hladnog Mascarponea
- 500 grama hladnog šlaga
- 110 grama šećera u prahu
Priprema:
- Sve sastojke izmiksaj dok smjesa ne bude tvrda.
- U smjesu umiksaj jednu polovicu želatine od limuna.
Sastojci za umak za piškote:
- 200 grama piškota
- 60 mililitara limonovog soka
- nekoliko žlica limoncella
- 150 mililitara vode
- šećer u prahu (po želji)
Sve sastojke pomiješaj te zatim umoči piškotu po piškotu kao i kod klasičnog tiramisua. S ovim sastojcima dobit ćeš tortu ili kolač na dva kata, a postupak slaganja je sljedeći - piškote, pola kreme, piškote, pola kreme te ostatak želatine od limuna na vrh. Preporučuje se da kolač ohladiš minimalno četiri sata prije posluživanja, a još bi bilo bolje da ostane preko noći u hladnjaku. Prije posluživanja ga možeš dekorirati komadićima limuna po želji, a sigurno ćeš uživati u okusu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.