Life&style

Ovaj prefini kolač od badema s ribizom ima malo kalorija i lagan je za pripremu

  • Za ovaj kolač se jednostavno mora reći da je jako ukusan! 
  • Malokalorični, meki kolač od badema s ribizom savršena je ljetna slastica
  • Donosimo ti jednostavni recept za kolač koji će ti uljepšati ljetne dane 

Želiš brzo i lako spraviti ukusan kolač i poslužiti ga na stol? Onda je ova malokalorična slastica prava stvar za tebe. Jednostavno pomiješaš sve sastojke, prebaciš u kalup te ukrasiš ribizom (ili voćem po želji) te listićima badema. Potom kolač ide u pećnicu te ga kasnije možeš jesti bez grižnje savjesti. Naime, maslac i šećer uzaludno ćeš tražiti u ovom receptu… 

Sastojci 

• 3 jaja

• 3 žlice ksilitola

• 125 g svježeg sira

Možda vas zanima Brzi ljetni recept: Kolač od pudinga i svježeg sira bez biskvita Rubrika Life&style Life&style

• 4 žlice ulja od kokosa

• 250 g mljevenih badema

• srž jedne mahune vanilije

• ½ prakiranja praška za pecivo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Rakshabandhan Everyone!! Hope you are having a good time with your siblings, annoying each other, & eating a lot of good food together 😇 I whipped up this delicious almond cake today, half of which we have already eaten btw😂 Did you bake something too? Let me know in the comment section below⬇️ . . . . . . . . . . . #rakshabandhan2020 #almondcake #eggless #egglesscake #feedfeed #feedfeedbaking #foodartblog #firstweeat #ourfoodstories #indianfood #bakeandshare #thebakefeed #kitchn #foodfluffer #f52community #delhifood #food52grams #quarantinebaking #bhgfood #foodtalkindia #delhifoodblogger #tohfoodie #saveurmag #wsbakeclub #indiancuisine #mywilliamssonoma #foodphotography #bakewithlove #vzcomade #bbcgoodfood

A post shared by Shruti Agrawal (@cookingdiarybyshruti) on

Priprema

1. Sve sastojke za tijesto stavi u posudu te izmiksaj u glatko tijesto. 

2. Smjesu stavi u namašćeni pravokutni kalup. 

Možda vas zanima Zbog ovog prefinog kolača od šljiva s mrvicama tvoji najbliži voljet će te još i više Rubrika Life&style Life&style

3. Očisti ribiz, operi te zajedno s listićima badema raspodjeli jednakomjerno po tijestu. 

4. Peci kolač u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva (gore/dolje) oko 35 do 40 minuta (napravi probu s čačkalicom!). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The only thing better than cake for dessert is cake for breakfast. And the only thing better than that is when the cake comes together in about 10 minutes 🎉🎉🎉 This Swedish almond cake is SO EASY to make and soooooo incredibly delicious. If you haven't tried it yet then what are you waiting for?(recipe linked in profile!) . . https://itsybitsykitchen.com/swedish-almond-cake/ . . #almondcake #cakelovers #easyrecipe #itsybitsykitchen #bakefromscratch #f52grams #kingarthurflour #bobsredmill #marthafood #lovetobake #foodblogfeed #forkfeed #feedfeed #dessertstagram #scratchbaking #dessertlove #yahoofood #noleftovers #dessertforbreakfast #bhgfood #huffposttaste #buzzfeast #bakersgonnabake #myallrecipes #droolclub #forkyeah

A post shared by Kelsie (@theitsybitsykitchen) on

Photo: shutterstock

Komentari 0