Life&style

Napravi svoj savršeni Bellini - osvježavajući ljetni koktel u kombinaciji pjenušavog vina i breskve

  • Lagani i osvježavajući kokteli neizostavni su svakog ljeta
  • Osim što iz sezone u sezonu volimo isprobavati nove, također se držimo i klasike
  • Talijanski Bellini, koktel u kombinaciji Prosecca i pirea od breskve, jedan je od kultnih

Bellini je poznati talijanski koktel kojeg je osmislio Giuseppe Cipriani, a nastao je tako što je pomiješao pire od bijelih breskvi iz Verone s pjenušcem. Posvetio ga je venecijanskom umjetniku iz 15. stoljeća Giovanniju Belliniju i to jer ga je svojim roskastom bojom podsjećao na boje koje je koristio umjetnik u svojim djelima. Ne zna se točna godina kada je nastao, no računa se da je bilo između 1934. i 1948. godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cipriani (@cipriani) on

Možda vas zanima Ovo je najbolji recept za osvježavajuću sangriju koji ćeš ikada isprobati Rubrika Life&style Life&style

Sama izrada ovog osvježavajućeg koktela je jednostavna pa ćeš ga moći često spremati ovog ljeta, a potrebno su ti samo dva sastojka. Iako u originalnog receptu piše da ide Prosecco, u nedostatku ovog pjenušavog vina možeš staviti i šampanjac. Bitno je da sastojci budu dobro ohlađeni jer se u koktel ne dodaje led.

Sastojci:

  • 700 mililitara pjenušca (Prosecco)
  • 300 mililitara pirea od breskvi

Možda vas zanima Isprobaj najlakši i najukusniji voćni kolač savršen za ljeto Rubrika Life&style Life&style

Priprema:  

U čašu za šampanjac ili bilo koju drugu u kojoj odlučiš poslužiti piće, stavi pire od breskvi, a na njega lagano ulij pjenušac. Ne preporučuje se da koktel napraviš u blenderu jer će tako izgubiti mjehuriće, ali i teksturu voća. Ovi rashlađeni sastojci dat će ti božanstveno piće od kojeg se ovog ljeta nećeš odvajati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cipriani (@cipriani) on

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0