- Lagani i osvježavajući kokteli neizostavni su svakog ljeta
- Osim što iz sezone u sezonu volimo isprobavati nove, također se držimo i klasike
- Talijanski Bellini, koktel u kombinaciji Prosecca i pirea od breskve, jedan je od kultnih
Bellini je poznati talijanski koktel kojeg je osmislio Giuseppe Cipriani, a nastao je tako što je pomiješao pire od bijelih breskvi iz Verone s pjenušcem. Posvetio ga je venecijanskom umjetniku iz 15. stoljeća Giovanniju Belliniju i to jer ga je svojim roskastom bojom podsjećao na boje koje je koristio umjetnik u svojim djelima. Ne zna se točna godina kada je nastao, no računa se da je bilo između 1934. i 1948. godine.
Sama izrada ovog osvježavajućeg koktela je jednostavna pa ćeš ga moći često spremati ovog ljeta, a potrebno su ti samo dva sastojka. Iako u originalnog receptu piše da ide Prosecco, u nedostatku ovog pjenušavog vina možeš staviti i šampanjac. Bitno je da sastojci budu dobro ohlađeni jer se u koktel ne dodaje led.
Sastojci:
- 700 mililitara pjenušca (Prosecco)
- 300 mililitara pirea od breskvi
Priprema:
U čašu za šampanjac ili bilo koju drugu u kojoj odlučiš poslužiti piće, stavi pire od breskvi, a na njega lagano ulij pjenušac. Ne preporučuje se da koktel napraviš u blenderu jer će tako izgubiti mjehuriće, ali i teksturu voća. Ovi rashlađeni sastojci dat će ti božanstveno piće od kojeg se ovog ljeta nećeš odvajati.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.