Life&style

Mmmm... Vinski kokteli s raznim dodacima savršeno su ljetno osvježenje. Vidi kako ih pripremiti i - pozovi prijateljice

  • Sezona crnog vina je prošla, ali nemoj još spremati boce u podrum
  • Takozvani 'wine slushie' (vinski slushie ili vinski koktel) novi je hit na Instagramu
  • Ujedno je fenomenalan ljetni napitak kojem nitko neće odoljeti

Mmmmh, već su same boje pravi praznik za oči! Vinski slushie, za koji se miješa vino s dodatnom porcijom leda i drugim slasnim sastojcima, sjajnog je okusa i lijepo izgleda. Otkrit ćemo ti naše omiljene recepte za vinske koktele.

Vinski slushie: priprema

Osnovni recept za vinski slushie ostaje uvijek jednak: tuci kockice leda da budu poput snijega. To je baza za vinski koktel. Onda dodaj svoje omiljeno bijelo ili crno vino (najbolje suho) da napitak liči margariti. Sve dobro pomiješaj u mikseru. Za jedan bokal treba ti pet spremnika za led i oko pola boce vina – ovisno o ukusu. Kod slushija s voćem preporučuje se sve odjednom staviti u aparat za smoothie.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Vinski slushie s ljetnim voćem

Za veliki bokal: stavi dvije šalice zamrznutih jagoda i dvije zamrznutih bresaka (očišćene, narezane na kockice) te bocu bijelog vina u mikser te sve dobro promiješaj. Osobito je dobar muškat ili sauvignon blanc. Za malo slađi okus možeš dodati čašu kokosove vode. Ako sve odvojeno izmiksaš te „poslažeš“ jedno za drugim u čaši, vinski koktel će sjajno izgledati.

Čokoladni slushie

Ovaj slushie bolji je od svakog deserta: za jednu porciju stavi čašu merlota i šalicu zamrznutih malina te kuglicu čokoladnog sladoleda u aparat za smoothie. Za ljetnu verziju možeš koristiti šampanjac umjesto crnog vina. Ovaj vinski koktel imat će dodatno fini okus ako u mikser dodaš i čašicu Baileyjsa ili Kahlue.

Možda vas zanima Rose ili Aperol? Ne moraš birati, uživaj u preukusnom koktelu najljepše boje ovog ljeta! Rubrika Life&style Life&style

Pina colada slushie

Pomiješaj čašu bijelog zinfandela s čašicom ruma od kokosa (npr., Malibu) te dodaj leda po želji (da dobiješ okus koji ti odgovara). Ukrasi čašu komadom ananasa i šarenim slamkama.

Inače: ako ti je mješavina s crnim vinom prejaka, zamijeni ga roseom.

 

Možda vas zanima Mučiš se s probavom i naduta si? Svaki dan pojedi ovo, tvoj trbuh će odahnuti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0