Life&style
San Sebastian cheesecake

Ovo je najkremastiji je kolač od sira na svijetu: upoznaj San Sebastián cheesecake

  • Jesi li čula za kolač od sira San Sebastián, koji se naziva i baskijski kolač od sira? 
  • Ovaj ukusni kolač od sira karakterizira kremasta konzistencija poput pjene i tamna površina koja kolaču daje prekrasnu okusnu notu karamele
  • Imamo recept za ovaj supersočni i superkremasti kolač od sira  

Kad je riječ o kolaču od sira, popularnom cheesecakeu, volimo baš sve kombinacije i varijacije – kojih ima mnogo. Međutim, najviše volimo kad je kolač od sira kremast, poput San Sebastián cheesecakea.  Za razliku od tradicionalnog američkog kolača od sira, San Sebastián kolač od sira ne peče se u vodenoj kupelji. Premda se kod pečenja lijepo digne, poslije se opet slegne. Osim toga, San Sebastián cheesecake peče se bez podloge ili biskvita, dok američki cheesecake tradicionalno ima temeljac od sitno izmrvljenih graham krekera i malo maslaca.

Sastojci za San Sebastián kolač od sira:

• 6 x 175 g Philadelphija sira (sobne temperature)

• 300 g šećera

• 6 jaja

• 1 žlica vanilin šećera

• 50 g kukuruznog škroba

• 1 svježi limun

• 600 ml vrhnja za šlag

• po želji: čokoladna krema

 | Autor: Instagram @lokmacho__linz Instagram @lokmacho__linz Foto: Instagram @lokmacho__linz

Možda vas zanima Isprobala sam recept za najkremastiju verziju ledene kave s Instagrama - mmmljac! Rubrika Life&style Life&style

Priprema San Sebastián kolača od sira:

1. Stavi sve sastojke jedan za drugim u veliku zdjelu i sve miješaj ili miksaj dok više nema grudica.

2. Zatim uzmi kalup za pečenje i obloži ga papirom za pečenje te stavi unutra tijesto.

3. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva i peci kolač oko 40 minuta dok površina lijepo ne porumeni. Ali pazi: ne smije biti previše smeđe odozgo, samo da se lagano karamelizira, dok u sredini još treba biti mekano.

4. Zatim izvadi kolač iz pećnice i ostavi ga u kalupu na rešetki za pečenje da se hladi sat vremena.

5. Zatim nepokriveno stavi u hladnjak najmanje na 5 sati, ali idealno 24 sata.

6. Kolač izvadi iz hladnjaka sat vremena prije posluživanja. Kolač se pomoću papira za pečenje podigne iz kalupa, pažljivo se skine papir za pečenje i kolač od sira položi se na pladanj za torte.

7. Alternativno, kolač od sira možeš preliti čokoladnom kremom. Dobar tek!

 | Autor: YouTube YouTube Foto: YouTube

Možda vas zanima 'Pamuk kolač' vjerojatno je najpahuljastiji kolač na svijetu, a ključni sastojak je bijela čokolada Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @marjebakery
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Njam