Life&style

Isprobala sam recept za najkremastiju verziju ledene kave s Instagrama - mmmljac!

  • U potrazi za savršenim ljetnim osvježenjem, odlučila sam isprobati popularni recept za najkremastiju verziju ledene kave s Instagrama
  • Recept, koji obećava kavu sličnu onoj koju možemo dobiti u najboljim kafićima, zahtijeva samo tri jednostavna sastojka: instant kavu, šećer i vruću vodu
  • U nastavku otkrij kako je meni ispala ova kava i kakvog je bila okusa
  • Pročitaj više: Novi cruffin od jagode i bijele čokolade stigao je u Koricu - sline nam već cure!

Uz sve češće dane kada ljetna vrućina ne popušta, ne postoji ništa bolje od osvježavajuće ledene kave za početak dana. Inspirirana trendi receptom s Instagram odlučila sam ga i sama isprobati. Recept obećava najkremastiju verziju ledene kave koju možemo napraviti kod kuće! U nastavku otkrij što ti je sve potrebno za pripremu i kako je meni ispala, a tu je i video koji mi je poslužio kao inspiracija:

Sastojci za pripremu najkremastijeg šlaga od kave

Recept je nevjerojatno jednostavan sa samo tri sastojka: instant kavom, šećerom i vrućom vodom. Svaki sastojak se mjeri u jednakim dijelovima, a ja sam stavljala po dvije jušne žlice svega jer sam procijenila da će mi to biti dovoljno za šalicu. Bila sam presretna što sam već imala sve te sastojke u svojoj kuhinji.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Možda vas zanima Za ovu prefinu čokoladnu tortu potrebna su samo dva sastojka! Ne čudi što je viralna senzacija! Rubrika Life&style Life&style

Kako izgleda postupak pripreme?

Počela sam stavljajući instant kavu, šećer i vruću vodu u duboki tanjur/zdjelu. Smjesu sam prema receptu umutila malom cjediljkom. Ovo je bio najdugotrajniji dio jer je potrebno nekoliko minuta neprekidnog mućenja. Bio je to mali trening za ruke, ali rezultat je bio vrijedan toga. Smjesa se pretvorila u kremasti, pjenasti šlag od kave!

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Preukusna kava

Nakon što sam izradila šlag, sljedeći korak je bio jednostavan. Uzela sam čašu, napunila ju ledom, na vrh dodala šlag od kave i utočila hladno mlijeko dok sve nije došlo do vrha. Dobivena ledena kava bila je zaista kremasta i, iako tako možda ne djeluje zbog svijetle boje, okus kave je dosta intenzivan, taman onoliko koliko treba. S obzirom na to da je šećer u smjesi, kava je i dovoljno slatka te nema potrebe za dodavanjem ičega. Bilo je ukusno, osvježavajuće i imalo je pravu ravnotežu slatkoće i “gorčine” kave.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Foto: privatna arhiva

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Možda vas zanima Recept za Kinder Country tortu koja je gotova u samo 15 minuta - jedva čekamo probati! Rubrika Life&style Life&style

Isprobavanje recepta za najkremastiju ledenu kavu s Instagrama bilo je zabavno iskustvo. Recept je brz, jednostavan za slijediti, a rezultat je bio apsolutno ukusan. Preporučujem ovaj recept svim ljubiteljima kave, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci, a ja znam da ću ju pripremati prijateljicama svaki put kad mi dođu u posjet. To je sjajan način za uživanje u osvježavajućoj i preukusnoj kavu.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Photo: Privatna arhiva
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mmmm fino