Life&style

Zebra kolač je slatki raj za nepce, a zebrine pruge je skroz lako napraviti!

  • Ovaj genijalni zebra kolač ne samo da lijepo izgleda, nego je jednostavno božanstvenog okusa u kojm se miješaju čokolada i vanilija
  • Nebeski je prozračan i pahuljast, a doista se jednostavno spravlja 
  • Ako tražiš originalan kolač koji će oduševiti ukućane i goste, ne moraš tražiti dalje…

Ovaj totalno fora zebra kolač ima jednostavno rajski okus. Poput je prozračnog, laganog oblaka tijesta s vanilijom i čokoladom… Topi se u ustima, a svaki zalogaj je prava rapsodija okusa i ide nam slina već pri samoj pomisli. Veliki plus: jednostavno se spravlja! 

Sastojci za zebra kolač:

• 5 jaja

• 250 g šećera

• 250 ml biljnog ulja

• 120 ml mlijeka

• 1 pakiranje vanilin šećera

• 375 g brašna

• 1 pakiranje praška za pecivo

• 2 žlice kakaa u prahu

• 2 žlice mlijeka

• 1 žlica šećera

• 150 g glazure za torte, svijetle ili tamne, po želji

 | Autor: Instagram @baketotheroots Instagram @baketotheroots Foto: Instagram @baketotheroots

Pasta sendvič Možda vas zanima Sendvič sa špagetima?! Ovako neobičan, a vrlo ukusan sendvič može smisliti samo Jamie Oliver Rubrika Life&style Life&style

Zebra kolač - priprema

1. Razdvoji bjelanca i žumanca. Pjenasto razmuti žumanca, šećer i vanilin šećer.

2. Umiješaj mlijeko i ulje. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo te prosij. Zatim malo po malo umiješaj u smjesu.

3. Istuci čvrsti snijeg od bjelanaca. Pažljivo umiješaj u tijesto. Podijeli tijesto na dva jednaka dijela pa u jednu polovicu tijesta umiješaj kakao prah i dvije žlice mlijeka.

4. Sada stavi 2 žlice svijetlog tijesta u sredinu namašćenog kalupa (promjera 28 cm).

5. Na svijetlo tijesto izlij 2 žlice tamnog tijesta. Ponavljaj tako sve dok se tijesto ne potroši.

6. Stavi peći kolač u prethodno zagrijanu pećnicu (180 stupnjeva gornji/donji grijač ili 160 stupnjeva ventilator) na 50 - 60 minuta. Zatim napravi probu čačkalicom te, kad je pečen, ostavi kolač da se ohladi.

7. Otopi glazuru za tortu u kupki s vrućom vodom prema uputama s pakiranja i zatim je ravnomjerno rasporedi po torti. Ostavi da se sve ohladi pa posluži s malo svježeg šlaga.

 | Autor: Dr. Oetker Dr. Oetker Foto: Dr. Oetker

Čokoladni kolač iz tave Možda vas zanima Ovaj sočni čokoladni kolač spravlja se brzo, i u tavi, bez pećnice i kaosa u kuhinji Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @baketotheroots
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično