Life&style

Na ovih 8 namirnica uvijek se isplati potrošiti koju kunu više, postoji bitna razlika u kvaliteti

  • Hrana koju jedemo svaki dan utječe na naše zdravlje
  • Zbog toga je dobar izbor hrane bitan dio zdravog načina života
  • Pogledaj na koje namirnice uvijek vrijedi malo više odriješiti kesu

Čak i ako pokušavaš nešto uštedjeti, neke stvari vrijede dodatnog izdatka novca. Trošiti na hranu ne znači kupnju kavijara i šampanjca, odnosno znači platiti veće cijene za kvalitetnije i hranjivije proizvode.

Otkrit ćemo ti za koje stvari vrijedi izdvojiti malo više novaca - kako bi sljedeći puta kupovala s manje osjećaja krivice.

1. Svježe i kvalitetnije meso

Ako si želiš priuštiti kvalitetan komad mesa – to je uvijek je sjajna ideja. Točno je da moraš platiti više za bolje meso, ali je i ukusnije i zdravije. U jeftino meso se ponekad ubrizgava slana voda, tako da prodavač može više zaraditi na manje proizvoda.

Prilikom odabira mesa potraži lijepi svježi odrezak koji je čvrst, suh i ima bistru crvenu boju. Također se odluči za komad s masnoćom, koji je "prošaran“, za zajamčeno sočan odrezak i ukusniji okus.

2. Čokolada

Jeftina čokolada uglavnom je šećer, masnoća i aditivi - s minimalnim udjelom kakaa. Zbog toga okus i tekstura nisu tako dobri, a čokolada se ne topi pravilno u ustima. Kad kupuješ čokoladu, potraži tamnu s niskom razinom šećera. Košta više, ali je zdravija i pružit će tvom tijelu neke prijeko potrebne antioksidanse.

3. Svježe voće i povrće

Ne moraš početi kupovati isključivo organske proizvode, ali kad je riječ o voću i povrću, bilo bi šteta ne iskoristiti u potpunosti prednosti prirode. Neke namirnice, poput uobičajenih jagoda, breskvi i špinata, mogu biti pune ostataka pesticida, tako da je to glavni razlog zašto potrošiti više na organske proizvode. A osim što su organsko voće i povrće zdraviji i hranjiviji, također su boljeg okusa.

4. Divlji losos

Što se tiče koristi i hranjivih sastojaka, ne možeš pogriješiti s divljim ulovljenim lososom. U usporedbi s uzgojenim lososom, divlji ima više minerala, uključujući kalij, željezo i cink, a ima i manje masti - što znači manje kalorija.

Za održivu ribu morat ćeš platiti malo više, ali divlji losos ima bolji okus. Nije zasićen antibioticima ili hormonima, a sadrži manje kemikalija, boja i manje alergena.

Možda vas zanima Evo kako pravilno složiti namirnice u hladnjak - duže će ostati svježe i uštedit će ti struju! Rubrika Life&style Life&style

5. Ekstradjevičansko maslinovo ulje

Sljedeći put kad budeš u supermarketu i kupuješ hranu, razmisli o kupnji djevičanskog maslinovog ulja. Malo je skuplje, ali to je najkvalitetnije maslinovo ulje koje možeš kupiti - i doista je različito.

Ekstradjevičansko maslinovo ulje smatra se zdravim jer se ne obrađuje ili ne tretira kemikalijama te sadrži više vitamina i minerala. Okus masline je intenzivniji u ekstradjevičanskom ulju, tako da ćeš zaista dobiti više kvalitete za dodatni novac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@lasdoscientas #verde #extravirginoliveoil #maule #chile #elmejor

A post shared by Salvador Cisneros (@salvador.nicolin) on

6. Grčki jogurt

Grčki jogurt može koštati dvostruko više od običnog jogurta, ali je gušći i kremastiji. Sadrži i manje šećera i gotovo dvostruko veću količinu bjelančevina od običnog jogurta - pa si sitija tijekom dužeg razdoblja.

Zahvaljujući hranjivim sastojcima koje sadrži, konzumiranje grčkog jogurta može imati pozitivan utjecaj na tvoje zdravlje jer može pomoći u poboljšanju zdravlja kostiju i crijeva, snižavanju krvnog tlaka i smanjenju rizika od dijabetesa.

7. Med

Ako pogledaš sav med na polici trgovine, primijetit ćeš da cijene mogu biti vrlo različite. Prirodni sirovi med je skuplji i ne prerađuje se ili pasterizira, pa sadrži širok izbor hranjivih sastojaka, uključujući aminokiseline, minerale, vitamine i enzime.

Okus, kvaliteta i impresivne zdravstvene prednosti, koje uključuju smanjenje rizika od srčanih bolesti i raka, vrijedni su nekoliko dodatnih kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lo sapevate che il miele oltre ad essere ottimo come alimento ,( vogliamo parlare di formaggio e miele? 😋) è un alleato dei rimedi naturali? 🥰 ...• . . • Pelle secca ---> con particolare riferimento alle zone del corpo più ruvide, come i gomiti, le mani e i talloni. ...• . . • Labbra screpolate ---> ti è finito il burro di cacao? Il miele aiuterà a rimarginare e svolgerà un’azione curativa, grazie alle sue proprietà antibatteriche. ...• . . • Capelli secchi e danneggiati ---> in questo periodo siamo tutti sulla stessa barca, per quanto riguarda i capelli,però facendo un composto di miele ed olio extravergine d'oliva possiamo renderli più morbidi e lucenti. ...• . . • Pediluvio ---> un bel Pediluvio,perché no accompagnato da un bel libro ci aiuta a rilassarci, in più se aggiungiamo dei cucchiai di miele i nostri piedi ci ringrazieranno per la morbidezza donata . 🥰 ...• . . #honey #miele #rimedinaturali #consigli #curadelcorpo #curadellapersona #curadellapelle #workinginprogress #beauty #welfare 🌿🌼

A post shared by La bottega del benessere 🌿 (@labottegadelbeauty) on

8. Kava s porijeklom

Ako ne možeš zamisliti jutro bez šalice kave, pokušaj nešto posebno, poput kave s podrijetlom. Smatra se da ova vrsta kave ima bolji okus jer se bere ručno s iste farme ili regije.

Skuplja je jer je sezonska, ali vrijedi dodatnog novca za sve one koji žele kavu probati u njenom najčišćem obliku.

Možda vas zanima Ovo su namirnice s najduljim rokom trajanja - neke od njih mogu trajati vječno Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0