Life&style

Mućni glavom i pokušaj riješiti ove dvije pitalice, da vidimo koliko si pametna

  • To što si možda na godišnjem ne znači da možeš pustiti mozak na pašu
  • Dapače, rješavanje zagonetki je zabavno, posebno ako se radi u društvu - tko će biti najuspješniji
  • Naša prognoza: jednu ćeš mozgalicu riješiti prilično lako, oko druge se treba više potruditi

Tko ne voli zagonetke, mozgalice i pitalice? Posebno kad je dodatni izazov rješavanje u društvu. Pa da vidimo tko je najpametnij?

Možda vas zanima Stigla je nova Maybelline maskara, u novoj recenziji radimo dvostruki test! Naši dojmovi... Rubrika Beauty Beauty

Misteriozno umorstvo

Žena je ležala na pločniku ispred visoke zgrade; izgleda da je odlučila okončati svoj život skočivši s jednog od prozora. 

Da otkrije što se dogodilo, detektiv se popeo do prvog kata, otvorio prozor i bacio novčić kroz njega i gledao kako pada na tlo. Zatim se popeo na drugi kat i sve ponovio. Nastavio je otvarati prozore i bacati novčić sve dok nije došao i do najvišeg kata. Zatim se vratio u prizemlje i zaključio: nije riječ o samoubojstvu već o ubojstvu.

Kako je to zaključio?  | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Rješenje: Žena nije mogla učiniti samoubojstvo jer su svi prozori bili zatvoreni.

Možda vas zanima Blic mozgalica: Ako ne pronađeš ribicu u dvije minute - ovog ljeta nećeš ići na more Rubrika Life&style Life&style

Bijeg iz dvorca

Jednom davno, davno u dalekom kraljevstvu živio je kralj koji nikome nije dopuštao da napusti njegovo kraljevstvo. Isto tako nije dozvoljavao ni da itko izvana uđe. Njegovo je kraljevstvo s ostatkom svijeta bilo povezano samo jednim mostom, a zapovijed je bila pogubiti svakoga tko pokuša izaći. Također, svakog tko pokuša ući treba poslati natrag. 

Stražar ulazi na 5 minuta u svoju kućicu kako bi se odmorio, a zatim se vraća da nadgleda most. Da bi se prešlo preko mosta treba 8 minuta. Jedna žena uspjela je pobjeći. Kako?

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Rješenje: Dok stražara nije bilo žena je počela hodati. Išla je prema izlazu 5 minuta koliko je imala vremena do njegova povratka, a zatim se okrenula i počela hodati natrag. Stražar ju je ugledao i pomislio da je pridošlica koja pokušava protivno zabrani ući u kraljevstvo i poslao je natrag. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0