Life&style

Ako možeš na brzinu riješiti ove tri zagonetke, nadprosječno si inteligentna

• Volimo igre i zagonetke, pitalice i slagalice. I naročito ako pritom otkrijemo da smo izuzetno inteligentne. Što i jesmo, zar ne? ;)

• Evo prilike da malo izoštriš svoj um - i to uz pomoć naizgled, ali samo naizgled jednostavnih zagonetki! 

• Možeš li u samo dvije minute riješiti ove tri zagonetke – ili barem neku od njih?

Testovi inteligencije su obično prilično opširni i traju po nekoliko sati. Međutim, već s ovim kratkim testom – koji se sastoji od tri naizgled jednostavne zagonetke – možeš provjeriti kako stojiš s inteligencijom. Jesi li uspjela riješiti sve za dvije minute? Koliko ti je trebalo? Morat ćemo ti priznati da i nije baš jednostavno kako se naizgled čini pa i ako ne uspiješ riješiti - ne brini - nisi jedina. ;)

via GIPHY

Možda vas zanima Zaista funkcionira! Ako ovako naneseš maskaru, imat ćeš mega velike trepavice Rubrika Beauty Beauty

1. pitanje: zagonetka 

Okreni me na jednu stranu i ja sam sve. Prereži me na pola i ja sam ništa. Što sam ja?

2. pitanje: logički zadatak 

U jezeru rastu jezerske ruže. Svaki dan se udvostruči količina jezerskih ruža. Kako bi prekrile cijelo jezero, jezerskim ružama treba 48 dana. Koliko će trajati dok jezerske ruže ne prekriju pola jezera?

3. pitanje: zagonetka 

Što pripada čovjeku, a drugi to češće koriste od njega samoga?

via GIPHY

 

A ovdje su rješenja: 

 

Odgovor na 1. pitanje glasi: broj 8. Naime, kad broj 8 okrenemo na stranu, izgleda poput znaka za beskonačnost. Ako ga se prereže na pola, od njega će nastati dvije nule. 

Odgovor na 2. pitanje glasi: 47 dana. Pošto će jezero biti prekriveno nakon 48 dana, a količina jezerskih ruža se svaki dan udvostručuje, onda će jezero dan ranije, odnosno 47. dan, biti prekriveno do pola. 

Odgovor na 3. pitanje glasi: ime. Pošto rijetko govorimo o sebi u trećem licu, drugi koriste naše ime češće nego mi same. 

Možda vas zanima Dvaput razmisli... Muškarci rođeni u ova tri horoskopska znaka najlakše te mogu učiniti nesretnom Rubrika Love&Sex Love&Sex

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0