Life&style

Možeš li pogoditi koliko ova žena ima godina? Garantiramo ti da - nećeš biti ni blizu!

  • Carolyn Hartz je poduzetnica iz Australije koja je pažnju medija privukla svojim sjajnim izgledom
  • Drži kako se tajna njezinog mladolikog izgleda krije u dvije stvari: optimizmu i izbjegavanju šećera
  • Već četiri desetljeća je zagovornica "života bez šećera", autorica je i knjige zdravih deserata, a gospođa ima - sad nećete vjerovati - čak 71 godinu!

Australka Carolyn Hartz je poduzetnica i promicateljica zdravog načina života koja je pažnju medija privukla svojim sjajnim izgledom u osmom desetljeću života. Premda mnogi smataju kako djeluje mnogo mlađe ovog je srpnja napunila 71 godinu života, a drži kako se tajna njezinog dobroga izgleda krije u činjenici da već desetljećima ne konzumira šećer.

Možda vas zanima Otkrile smo tri najromantičnija restorana u Zagrebu Rubrika Life&style Life&style

Odreći se šećera bila je odluka života

Ova nekadašnja velika ljubiteljica deserata i slatkiša prije 40 godina susrela se s dijagnozom dijabetesa te je bila primorana odreći se rafiniranog šećera i šećernih prerađevina. Premda joj je to u startu bio težak zadatak vrlo brzo se pokazao kao odluka života koja je osim poboljšanje zdravlja utjecala i na njezin osobni život i karijeru. Danas je jedan od glavnih australijskih pobornica zdravog života i istaknuta zagovornica "života bez šećera". Vlasnica je stranice "SweetLife" koja se bavi promocijom proizvoda bez šećera, a ujedno je i autorica kuharice koja promovira deserte koji omogućavaju uživanje u slatkom zalogaju bez dodatne brige o unosu prevelikih količina potencijalno štetnih tvari.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Sretna hrana: 7 zdravih namirnica koje će te odmah usrećiti - brže od slatkiša! Rubrika Life&style Life&style

Ključ dobrog izgleda je u dvije stvari

Smatra kako je upravo odluka da se odrekne šećera "krivac" za njezin sjajan izgled u 70-ima. Odlikuje se skladnim i vitkim tijelom, a u odnosu na većinu svojih vršnjakinja ne libi se pokazati ga u bikiniju. Nerijetko nosi i izazovnu odjeću koju bi mnogi smatrali neprikladnom za njezinu dob. No, Carolyne se ne da smesti i ističe kako naprosto uživa u životu punim plućima. Iskreno vjeruje da, ako žena želi izgledati apsolutno najbolje, onda zaista mora uložiti svjesni napor i usredotočiti se na svoju prehranu i svoj ukupni pogled na život.

Vjeruje kako su za dobar izgled ključne dvije stvari: optimizam i izbjegavanje šećera. "Nikad ne odem u krevet bez čišćenja i uklanjanja šminke, posebno je važna hidratizacija kože oko očiju i vrata. Svakodnevno nosim kremu za sunčanje ispod šminke i nikad se ne izlažem suncu. Jako sam svjesna njegovog štetnog djelovanja, a sa samo 30. godina mi je uzrokovao manji tumor na nosu koji je srećom uspješno uklonjen." - prisjetila se.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Stručnjaci otkrivaju: Znaš li koliko je tjelovježbe doista potrebno za tvoju dob? Rubrika Life&style Life&style

Valja razmišljati o hrani!

Ova baka četvero unučadi je vrlo sretna zbog komplimenata koje prima na račun svog izgleda te svima poručuje kako početak svake fizičke promjene treba tražiti u promjeni prehrane. "Vjerujem da je vrlo važno biti svjestan vrste hrane koju jedete i količine hrane koju jedete. Nepromišljeno jedenje može dovesti do nepotrebnog debljanja. Kažem svojim kupcima da „uživaju u svakom zalogaju“… to će vam pomoći usporiti i manje je vjerojatno da ćete se prejesti. “ - otkriva Carolyn.

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0