- Za pečenje kolača koristiš isključivo margarin ili maslac?
- Znaš li da postoji zdravija alternativa maslacu kod pečenja?
- Ove vrste ulja najbolje su za spravljanje kolača i ostalih pečenih slastica
Oprez, hobi-slastičarke! Kad ćeš sljedeći puta planirati ispeći neki kolač, trebaš uzeti u obzir sljedeće: za sljedeći recept koristi jestivo ulje umjesto maslaca. Osim što će tijesto biti prhkije, treba ti tek oko 80 posto količine maslaca – pošto ulje sadrži manje vode. Pri tome moraš paziti na koje ćeš se ulje odlučiti - ova vrsta ulja je sjajna za kolače, kekse & Co.!
Repičino ulje
Prešanjem sjemenki uljane repice dobiva se repičino ulje. Osim što je izvrsno za topla jela, sjajno je i za hladna. Svojim neutralnim okusom savršeno je za pečenje. Na primjer, možeš 100 g maslaca ili margarina zamijeniti sa 90 mililitara repičinog ulja. I ovo ulje ima puno zdravstvenih benefita: bogato je vitaminom E i omega-3 masnim kiselinama, kao i nezasićenim masnim kiselinama koje mogu spriječiti bolesti krvožilnog sustava.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
vi
dancy11.04.2005
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.