- Martha Stewart, lifestyle guruica, poznata je po svojim sjajnim i nadasve jednostavnim trikovima
- Uvijek nas ugodno iznenadi nečim novim!
- Ovoga puta iznenadila nas je sa svojim genijalnim načinom pripreme tjestenine s feta sirom
Bilo na TikToku, Instagramu ili Pinterestu: recept za „Baked Feta Pasta“, odnosno za zapečenu tjesteninu s feta sirom, trenutačno je jako traženo, klika se nekoliko milijuna puta, a zatim spravlja u brojnim domaćinstvima. Tajna? Tjestenina s fetom sastoji se od samo nekoliko sastojaka, priprema se za kratko vrijeme, a također je i nevjerojatno ukusna.
Čak je i lifestyle guruicu Martu Stewart potaknuo na kuhanje ovaj najnoviji trend sa društvenih mreža, što je nedavno pokazala na svom Instagramu - ali ne u klasičnom obliku, već s tipičnim, genijalnim trikom.
Trik Marthe Stewart za tjesteninu s feta sirom
Znamo da uspješna američka kuharica Martha Stewart može s jednostavnim trikovima pretvoriti jednostavna u vrhunska jela. Usprkos tome, iznova nas iznenađuje, a također je izvor velikog entuzijazma s nedavno objavljenom varijantom tjestenine. Zašto? Iz njene verzije mogu se dočarati dva ukusna jela.
Za razliku od prethodnih verzija jela, Martha Stewart se ne fokusira na tjesteninu, već se fokusira na feta sir i rajčicu te, u kombinaciji s marinara umakom koji je stvorila, jelo dobiva ukusan „štih“. Može se poslužiti ili kao kremasti preljev s tjesteninom ili kao klasični umak s kruhom ili krostinima. Sjajno, zar ne?
Recept za umak s fetom
Sastojci
• 1 1/2 šalice domaće marinare
• 3 piquillo paprike iz staklenke, ocijeđene
• 1 blok fete
• svježi listovi bosiljka i pahuljice crvene paprike, za ukras
• krostini, za posluživanje
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U blenderu miksaj marinaru i piquillo papriku dok ne nastane glatka smjesa. Potom prebaci u kalup za složenac. Na to stavi fetu.
3. Peci dok se oko rubova ne pojave mjehurići, oko 20 minuta. Ukrasi listićima bosiljka i crvene paprike, a posluži s krostinima.
Recept za marinaru
• 2 limenke (oko 800 g svaka) cijele oguljene rajčic, neocijeđene
• 3 režnjića češnjaka, grubo nasjeckana (2 žlice)
• 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja
• 1/2 žličice soli
• 1/4 žličice svježe mljevenog papra
Priprema
1. Miksaj rajčice sa sokom dok ne budu grubo nasjeckane.
2. Ugrij češnjak i ulje u posudi na umjerenoj vatri dok češnjak ne počne krčkati, oko 2 minute. Dodaj pire od rajčice, sol i papar te pusti da zavrije. Smanji vatru i pirjaj djelomično poklopljeno uz povremeno miješanje oko 30 minuta. Ostavi da se malo ohladi. Umak možeš držati u hladnjaku (zaklopljeno) do tri dana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.