Life&style

'Last minute' ukrašavanje doma: Ovo su neke od najpopularnijih dekoracija na Instagramu

  • Rijetki su domovi koji u vrijeme blagdana neće biti odjeveni u božićno ruho, a božićna drvca i prigodni vjenčići najčešći su odabir
  • Za sve one kojima nedostaje inspiracije ili su se zaželjeli nečega drugačijeg, pronašli smo pregršt zanimljivih ideja
  • Od posebno šarmantno ukrašenih interijera do najljepših detalja i grančica smreke aranžiranih na najneobičnije načine, ove ideje vrijedi isprobati

Ne postoji pravi ili krivi način kako ukrasiti dom u vrijeme blagdana. Svatko bi se trebao voditi vlastitim osjećajem za lijepo i birati dekoracije koje ga vesele, što god netko mislio o njima. Hoće li naš bor biti snježno bijeli, ružičasti, tradicionalni, živi ili umjetni, hoće li možda biti sastavljen od knjiga, nacrtan na zidu ili uopće nećemo imati bor, želimo li nekoliko drvaca ili ćemo radije dom ukrasiti tek lampicama i imelom, samo je na nama, a za sve one kojima možda nedostaje inspiracije, pročešljali smo Instagram i pronašli neka interesantna i nesvakidašnja rješenja koja bismo i sami rado isprobali.

 | Autor: Instagram @anniblomqvis Instagram @anniblomqvis

Iako su ukrasi na našim borovima najčešće klasične kuglice te eventualno staklene figure, moramo priznati da sušeno voće izgleda posebno šarmantno i nekako romantično. Dodatni benefit je što ovakve ukrase možemo i sami lako napraviti.

 | Autor: Instagram @spruceridge_vintage Instagram @spruceridge_vintage

Maksimalizam u uređenju interijera posljednjih je mjeseci iznimno popularan, a svi oni koji se groze polupraznih, sterilnih i minimalistički uređenih prostora obožavat će pretrpavanje prostora svim zanimljivim dekoracijama koje nam padnu na pamet. Ova tirkizno bijela kuhinja najbolji je dokaz koliko dodavanje crvene boje može prostor učiniti zanimljivim.

 | Autor: Instagram @rebeccaandgenevieve Instagram @rebeccaandgenevieve

U blagdanskim danima najviše pažnje uvijek nekako posvećujemo interijeru, ali jednako divno mogu izgledati i naše okućnice. Ulazna vrata ukrašena ogromnom girlandom i parom orašara najtoplija su moguća dobrodošlica u svaki dom.

 | Autor: Instagram @ballarddesigns Instagram @ballarddesigns

Znamo da su tek rijetki sretnici vlasnici nekretnina poput kuće sa slike, no to nipošto ne znači da ne možemo posuditi recept za uređenje. Jednaki vjenčići na svakom prozoru i ulaznim vratima izgledaju posebno čarobno.

Možda vas zanima 7 najoriginalnije uređenih božićnih drvca: kad ništa nije pretjerano niti previše Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @haresandhome Instagram @haresandhome

Zašto bismo uvijek ukrašavali drvce ili slagali jaslice? Zašto ne bismo, recimo, u božićno ruho odjenuli kućicu za lutke i priredili pravi mali božićni igrokaz? Djetinje, nostalgično, razigrano i apsolutno neodoljivo.

 | Autor: Instagram @selinalake Instagram @selinalake

Možda bismo i voljeli imati veliko i raskošno božićno drvce, no to ne znači da za njega uvijek imamo mjesta. Bilo da želimo neku varijantu koja zauzima manje prostora ili tek dodati nešto novo i drugačije, velika vaza s grančicama smreke ukrašenim kuglicama svakako je ideja koju vrijedi razmotriti. 

 | Autor: Instagram @carmenrprp Instagram @carmenrprp

Božićni vjenčići jedna su od dekoracija koje u domovima u vrijeme blagdana najčešće vidimo, no zašto umjesto vješanja vjenčića na vrata različitim vjenčićima ne ukrasiti cijeli jedan zid? Jednostavna i super efektna ideja!

 | Autor: Instagram @wimcoiffeur Instagram @wimcoiffeur

Ovaj je noćni klub božićna drvca odlučio okrenuti naopačke i objesiti ih da vise sa stropa, a ne vidimo razloga zašto istu ideju ne bismo dodali i u svoje domove. Ovaj neočekivani obrat posebno je zgodno rješenje za sve one koji žele izbjeći napadanje bora od strane djece i kućnih ljubimaca.

Možda vas zanima Za sve koji još nisu okitili drvca: Božićne dekoracije poznatih i slavnih izvrsna su inspiracija Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @patinaandpaintofficial Instagram @patinaandpaintofficial

Ukrašavanje lustera također je jedna od ideja koja nam najčešće ne pada na pamet, ali nam se jako sviđa. Koja kuglica i grančica dovoljne su za obilje božićne čarolije.

 | Autor: Instagram @earlydawn22 Instagram @earlydawn22

I još jedna genijalna ideja za sve one kojima je dosadilo 'obično' božićno drvce. Ogromna krinolina izrađena od grančica smreke izgledat će spektakularno u svakom prostoru.

 

Photo: Instagram @earlydawn22

Komentari 0