Life&style

Najljepše inspiracije za ukrašavanje balkona: Naše male oaze u čarobnom božićnom ruhu

  • Božićne dekoracije nipošto ne bi trebale biti rezervirane samo za interijere pa smo pronašli najslađe ideje za uređenje balkona
  • Raskošno uređen balkon odličan je način za širenje blagdanskog raspoloženja, a i prolaznici i svi oni koji ga posjete jednako će cijeniti sav uloženi trud
  • Iako veliki balkoni nude više mogućnosti, i oni najmanji kakve u velikim gradovima najčešće imamo priliku vidjeti se uz nešto ukrasa, lampica i prigodnih detalja lako mogu pretvoriti u pravu zimsku bajku

Jednom kada nas zatrese božićna groznica, svu pažnju usredotočimo na uređenje naših interijera, no jednako šarmantno uređeni mogu biti i naši balkoni koje iz nekog nepoznatog razloga najčešće zapostavljamo. Istina je da će više raznoraznih mogućnosti doći u paketu sa svakim kvadratom viška, no to nipošto ne znači da će lijepo, raskošno i blagdanski izgledati isključivo veliki balkoni. I oni najmanji kakve u velikim gradovima najčešće imamo priliku vidjeti se uz nešto ukrasa, lampica i prigodnih detalja lako mogu pretvoriti u pravu zimsku bajku.

 | Autor: Instagram @simplyeverydayliving Instagram @simplyeverydayliving

Od minijaturnih cozy balkona do onih malo većih spremnih za druženje i zabavu na otvorenom, pronašli smo najzanimljivije ideje uz koje i sami možemo svoje eksterijere urediti na najšarmantniji način!

Skandinavski chic

 | Autor: Instagram @bohosantalstyle Instagram @bohosantalstyle

Ovakav je stil uređenja savršen za svakoga tko ne voli da su božićne dekoracije nametljive. Dodaci u elegantnim neutralnim nijansama i prirodne teksture poput ratana, drva i pahuljaste ovčje kože uz nešto jastuka i pokrivača bit će dovoljni da stvorimo  ugodno mjesto za sjedenje i uživanje u trenutku (možda s vrućom čokoladom u ruci). Uvijek je dakako dobrodošao i božićni vijenac na zidu, bilo da je običan, i maksimalno prirodan, bilo da je okićen i osvjetljen lampicama, a slatka ideja su i viseći fenjeri koji na lijep način dodaju rustikalnoj privlačnosti. 

Možda vas zanima Bez orašara Božić ne može proći, a neki od najljepših primjeraka već su stigli na police dućana Rubrika Life&style Life&style

Božićno drvce na otvorenom

 | Autor: Instagram @homediyhomestyle Instagram @homediyhomestyle

Živa božićna drvca savršena su za držanje u loncima na otvorenom pa bi svi oni koji imaju malo više prostora na balkonu trebali razmisliti o ovom dodatku. Ako ga održavamo redovitim zalijevanjem, izgledat će svježije mnogo dulje nego posječeno stablo u zatvorenom prostoru. Kuglice i lampice su dobrodošle kao i na svakom drugom božićnom drvcu.

Sezonske žardinjere

 | Autor: Instagram @fabianajose Instagram @fabianajose

Umjesto pravog božićnog drvca, možemo jednostavno dodati žardinjere s prigodnim biljkama i ukrasima. Napunimo li ih zimskim biljkama, naš će balkon divno izgledati tijekom cijele sezone, a za nešto više blagdanskog ugođaja dovoljno je dodati nešto grančica, zimzelenog lišća, pa čak i suhog cvijeća. Pustiti mašti na volju je najbolji recept u ovakvim slučajevima.

Večera na otvorenom

 | Autor: Instagram @traceyjdenby Instagram @traceyjdenby

Kada vremenske prilike to dopuštaju, druženje s našim najdražima komotno se u danima oko Božića može preseliti i na naše balkone i naravno, ukoliko je na njima dovoljno mjesta za tako nešto. Sve ideje za raskošnu rasvjetu su dobrodošle, od lampica i svijeća do fenjera i svjetlećih ukrasa. Uređenje samog stola također pruža mnogo kreativnih mogućnosti, a svečane zdjele za posluživanje, ukrasni stalci i salvete kao i ručno izrađeni jelovnici ili malene čestitke s najljepšim željama učinit će svako druženje posebnim, bilo da je u pitanju večera od tri slijeda ili tek šalica kuhanog vina uz božićne kolačiće.

Šarm eklektičnog maksimalizma

 | Autor: Instagram @anjasovagovic Instagram @anjasovagovic

Svi oni koji su što se uređivanja životnog prostora tiče daleko od minimalista, neka slobodno napadnu balkon sa svim raspoloživim arsenalom. Balkon koji izgleda kao epicentar božićne eksplozije odličan je način za širenje blagdanskog raspoloženja jer će i prolaznici i svi oni koji ga posjete jednako cijeniti sav trud. Hrpa lampica, girlandi, kuglica, zvončića, vijenaca i svega ostaloga neka zablista u punom sjaju. Jer ako postoji vrijeme kada ne možemo pretjerati s dekoracijama, onda je to vrijeme Božića!

IKEA božićni ukrasi Možda vas zanima U Ikeu su stigli božićni ukrasi - blagdanska sezona može početi! Izabrali smo 10 najljepših Rubrika Life&style Life&style

Samo jedan kutak

 | Autor: Instagram @s.u.s.a.p Instagram @s.u.s.a.p

Neki su balkončići toliko maleni da na njih stane doslovno samo jedna osoba, no i ta jedna može uživati u čarobnoj božićnoj atmosferi. Detalji u omiljenim nijansama, bilo da su nam draže one pune božićne ili pak nešto nježnije i neutralnije pastelne nijanse, vijenčići, lampice i obavezno neke dekice i jastuci uz koje ćemo se utopliti bit će i više no dovoljni za stvaranje savršenog i opuštajućeg kutka.

Oversize ukrasi

 | Autor: Instagram @jpslifeandloves Instagram @jpslifeandloves

Bilo da je u pitanju ogroman božićni vijenac, ili pak velika božićna mašna u društvu oversize božićnih kugli, ovakav megalomanski detalj neće razveseliti samo vlasnika stana i balkona, već i svakog prolaznika čiji pogled ukrade. A ovo je božićna dekoracija koja uistinu ne može proći neprimijećeno.

 

Photo: Instagram @simplyeverydayliving

Komentari 0