Life&style
IKEA božićni ukrasi

U Ikeu su stigli božićni ukrasi - blagdanska sezona može početi! Izabrali smo 10 najljepših

  • Kao i uvijek, s veseljem smo dočekali ovosezonsku božićnu ponudu robne kuće IKEA
  • I nije razočarala: novi dizajni kuglica i svijeća, čaše i pribor za stol, zlatni vijenac za vrata...
  • Naša stara znanica lampa Strala dobila je nove boje, a jako nam se svidjelo i Božićno selo

Svake godine nestrpljivo zavirujemo na IKEA stranicu da vidimo kad će se pojaviti nova kolekcija božićnih ukrasa. Ili, još bolje počnemo češće navraćati u trgovinu - jer kad dođu, najbolji se ukrasi vrlo brzo rasprodaju. Ta revnost (bar u mojem slučaju) rezultira time da se maštovitih, slatkih stvarčića, koje mame raznježene uzdahe i stvarno pobuđuju blagdansko raspoloženje, već nakupilo za okititi odjednom tri jelke i dva doma ukrasiti svijećama, vijencima, figuricama, svjetiljkama i lampicama. 

I nepokolebljivo krećem u novi shopping svake godine. Evo što je upravo stiglo u IKEA robnu kuću...

IKEA božićni ukrasi | Autor: IKEA IKEA Zlatni božićni vijenac (149,90 kn)

Čini se da zasad (nadamo se da će se ponuda u idućim danima i "pojačati) izbor božićnih atrikala IKEA još nije pokazala u svoj svojoj raskoši kako smo navikli. No zlatni ukrasni vijenac svakako nam je zapeo za oko. Sjajan (doslovno) statement komad koji ne mora nunužno visjeti na ulaznim vratima. Stavimo li ga u sobu, privlačit će poglede i oko njega možemo izgraditi cijelu božićnu dekoraciju. I prije nego što stigne jelka ili čak umjesto nje.

IKEA Božićni ukrasi | Autor: IKEA IKEA Božićno selo sa 7 figurica (189,90 kn)

IKEA Božićno selo s tri preslatke kućice i četiri smiješne figurice probudit će dijete u nama; ovo ne mora biti namijenjeno dječjoj sobi. Neka krasi prozor, stolić ili policu u dnevnoj sobi, da sve razveseljava tijekom blagdana. Ako si se zaljubila u zasnježeno seoce (kao mi), znaj da ga trenutačno nema na zalihi, ali stiže između 21. i 28. listopada, kaže IKEA stranica.

Možda vas zanima Kakva ideja! Kako bi uštedjela na prostoru sastavila je krevet od IKEA regala i komoda Rubrika Life&style Life&style

IKEA božićni ukrasi | Autor: IKEA IKEA Vreća za poklone s motivom djeda Božićnjaka (45,00 kn)

O-ho-ho! Kakva vreća za poklone, svaki djed Mraz bi je poželio. I svaki tata koji s umjetnom bradom i u crvenom odijelu pred klincima glumi djeda Mraza (spuštanje kroz dimnjak se ne preporučuje). No ova IKEA vreća bit će i lijepa dekoracija pod borom. Može sakrivati poklone koji se ne smiju dirati prije Božića ili slatkiše koji se mogu pomalo krasti svaki dan.

IKEA Božićni ukrasi | Autor: IKEA IKEA Strala sjenilo za lampu (49,90 kn) Naša stara znanica, lampa Strala nikad nije bila elegantnija. Njezino sjenilo ove godine dolazi u zlatnoj boji - svečano i otmjeno. Stalak sigurno već posjeduješ, treba samo pridodati još jedno sjenilo zbirci, da možemo varirati kako će ove godine izgledati božićna rasvjeta u domu. Posebno jer samo sjenilo doista nije skupo...

IKEA Božićni ukrasi | Autor: IKEA IKEA Kuglice, 4 komada (59,90) A tu je i božićni obavezan element: kuglice za jelku. Ili bolje rečeno polukuglice jer ovaj zanimljivi dizajn nudi prerezane kuglice s ravnom plohom. Što se sve ta IKEA ne sjeti... ali odlično izgledaju. U pakiranju dolaze četriti kuglice u četiri različite boje.

Ikea jesenska kolekcija Možda vas zanima IKEA ima predivnu novu jesensku kolekciju za kuhinju - ovi komadi nam se posebno sviđaju Rubrika Life&style Life&style

IKEA božićni ukrasi | Autor: IKEA IKEA Lončanica božićno drvce s led lampicama (151,00 kn)

Umjetna lončanica odnosno umjetni bor izvrsno je rješenje za sve kojima se ne da svakog prosinca kupovati novu jelku i za sve koji ne podržavaju sječu drveća za blagdane. Također, ovaj je borić zbog svojih dimenzija (visina je 56 centimetara) pogodan i za male prostore, svugdje će stati, a najbolje izgleda na polici ili stoliću. Ima ugrađene LED lampice, rade na baterije, pa ne mora biti blizu utičnice, a ukrasiti ga možemo po vlastitom ukusu.

IKEA božićni ukrasi | Autor: IKEA IKEA Ukrasne svijeće, 4 komada (29,90 kn)

Ah, IKEA svijeće... Tako slatke da nam ih je katkad (često) žao i zapaliti. Ali ipak to učinimo, jer svjetlost svijeća stvara jedinstven, ugodan i tako prazničan ugođaj... A i uvikek možemo kupiti nove - ove Ikeine nisu skupe, a svake sezone dolaze s novim dizajnom i više različitih varijanti.

A ni ovome nismo mogli odoljeti...

IKEA Božićni ukrasi | Autor: IKEA IKEA Viseći ukrasi za bor, 3 komada (113,00 kn); čaše 6 komada (49,90 kn); viseći krasi za bor, 2 komada (99,90 kn)

 

 

 

 

Photo: IKEA

Komentari 0