Life&style

Kraj druge sezone 'Ulice krijesnica' koji je upravo stigao na Netflix uspio nam je slomiti srce dva puta

  • Na Netflix je stiglo sedam novih epizoda druge sezone Netflixove hit serije 'Ulica krijesnica', a s njima je stigla i tužna vijest kako se treća sezona ipak neće dogoditi
  • Iako je 'Ulica krijesnica' uz nekoliko izmjena pokrila kompletnu radnju Kristininog istoimenog romana iz 2008. godine, ne smijemo smetnuti s uma da je 2013. izdan roman 'Fly Away' kao nastavak priče
  • Zasad ne postoje planovi o adaptaciji druge knjige koja prati živote Tully, Johnnyja, Dorothy i Marah nakon Kateine smrti, no svi znamo da nada umire posljednja

Željno iščekivani drugi dio druge sezone popularne Netflixove serije 'Ulica krijesnica' napokon je stigao, dajući obožavateljima odgovore na mnoga pitanja s kojima nas je ostavilo prvih devet epizoda. Serija utemeljena na istoimenom romanu te njegovom nastavku 'Fly Away' autorice Kristin Hannah, prati prijateljstvo između Kate Mularkey (Sarah Chalke) i Tully Hart (Katherine Heigl) tijekom 30 godina, a sedam vrlo emotivnih epizoda druge sezone ostavilo je gorak okus u ustima mnogih.

 | Autor: Netflix Netflix

Naime, Netflix je u listopadu prošle godine objavio da će druga sezona ujedno biti i posljednja, a iako su se mnogi obožavatelji serije nadali da to ipak nije slučaj, Netflix zasad, čini se, još uvijek nije promijenio planove. Ova je objava neugodno iznenadila mnoge, pogotovo ako se uzme u obzir da je prva sezona serije pokrivala tek polovicu prve knjige, no posljednja epizoda prve sezone završila  je Kateinom dijagnozom raka, a što je odgovaralo točki zapleta u Kristininim knjigama.

Što se događa u drugoj sezoni?

Unatoč tome što druga sezona uključuje nekoliko događaja koji se ne pojavljuju u knjigama, serija ipak završava jednako tragično i istom sudbinom kakvu možemo pronaći na kraju knjige: Kate umire od terminalne dijagnoze raka dojke. 

Možda vas zanima Netflix je razveselio brojne fanove, gledat ćemo i drugu sezonu odlične serije 'Diplomatkinja' Rubrika Life&style Life&style

Autori serije otkrili su da su uživali u stvaranju događaja koji odstupaju od radnje u knjigama, na taj način priređujući iznenađenja kako  onima koji vole seriju, tako i onima koji vole knjige, no vraćanje događajima na kojima je serija utemeljena činilo im se, kaže Maggie Friedman, kao izvrsna prilika za zatvoriti krug. "Drago mi je što smo uspjeli doći do kraja na potpuno zadovoljavajući način, ali i što će svi koji pogledaju sve epizode imati osjećaj da smo priču doveli do kraja", poručila je. "Bilo mi je jako važno da stignemo do kraja pod vlastitim uvjetima i da ispričamo priču koju sam željela ispričati. I to smo uspjeli. S druge strane, sada je gotovo i jako sam tužna", dodala je.

Maggie je priznala i da je odluka o tome da druga sezona bude posljednja bila posljedica dugotrajnih razgovora između nje i Netflixa, priznavši da je druga sezona prvotno trebala imati samo 10 epizoda, no na kraju je presudio razgovor s jednim od rukovoditelja Netflixa koji je i sam veliki ljubitelj serije. ”Znam gdje je kraj priče. Znam točno što želim da se dogodi. Samo želim biti siguran da ćemo stići tamo i da nećemo ostaviti priču da visi u zraku i da se onda nešto dogodi i mi je na kraju ne završimo”, rekao joj je, a što je i bio presudni faktor zbog kojeg je druga sezona na kraju završila sa 16 epizoda, podijeljenih u dva dijela. 

Možda vas zanima Posljednja sezona hit serije 'Nikad nisam...' uskoro stiže na Netflix, evo što znamo o njoj Rubrika Life&style Life&style

Hoće li Netflix adaptirati roman 'Fly Away'?

Iako je 'Ulica krijesnica' uz nekoliko izmjena pokrila kompletnu radnju Kristininog istoimenog romana iz 2008. godine, ne smijemo smetnuti s uma da je 2013. izdan roman 'Fly Away' kao nastavak priče koji prati živote Tully, Johnnyja, Dorothy i Marah nakon Kateine smrti. ”Oduvijek sam znala da ću se jednog dana vratiti u Ulicu krijesnica”, izjavila je Kristin po izlasku knjige, dodajući da joj je velika želja bila istražiti Dorothynu pozadinsku priču, ali i to kako bi Tully i Marah preživjele bez Kate.

 | Autor: Netflix Netflix

Kristin je priznala i da je serija inspirirana njezinim životom, budući je i njezina mama izgubila bitku s rakom. "Osobno znam da jedna osoba ponekad može držati cijelu obitelj na okupu, a gubitak te osobe je poražavajući. Mogu vam trebati godine da ponovno stanete na noge. I to je zapravo tema romana 'Fly Away' - kako pustiti nekoga koga volite i nastaviti dalje", poručila je.

Dakle, iako je 'Ulica krijesnica' stigla do svog kraja, to nipošto ne znači da se neće dogoditi spinoff. Zasad ne postoje planovi o  adaptaciji druge knjige, no svi znamo da nada umire posljednja.

Photo: Netflix

Komentari 0