Life&style
Serija Obsession

'Opsesija, ljubav, ljubomora​​​​​​​': Na Netflix stiže jedan od najvrućih naslova ove godine

  • Nije tajna da s vremena na vrijeme svi želimo biti zavedeni ispred malih ekrana nekim senzualnim filmom ili serijom 
  • Na Netflix 13. travnja stiže serija 'Opsesija, ljubav, ljubomora' (Obsession), najavljena kao jedan od najvrućih naslova ove godine 
  • Serija priča o tome kako požuda i želja mogu utjecati na naše najdublje inhibicije i moral…

Uz svjetske franšize poput filmova 'Pedeset nijansi' ili intimnih povijesnih rebootova 'Ljubavnika Lady Chatterley', takozvani 'seksi' film postao je žanr za sebe. Stoga ne čudi što Netflix preuzima adaptaciju novele poznate po istraživanju opasnosti požude i morala iza želje.

Možda vas zanima Jennifer Aniston: "Danas postoji cijela generacija ljudi kojima su 'Prijatelji' uvredljivi, teško nam je sad" Rubrika Life&style Life&style

Zagonetna Anna Barton upusti se u strastvenu aferu s ocem svog zaručnika, Williamom, koji se nađe uvučen u opsesivnu spiralu. Ali, koliko dugo mogu skrivati svoju tajnu prije nego što netko strada? Pa, s obzirom na to da sinopsis obećava „poražavajuće posljedice za cijelu obitelj“, mislimo da neće dugo.

U nastavku pogledaj trailer:

Što se događa u knjizi na kojoj se temelji serija

Novela 'Damage' Josephine Hart prati priču ispričanu s Williamove točke gledišta. Pripovjedač je nedavno unaprijeđen na političkom planu, gdje se upoznaje s djevojkom svog sina, Annom. On se odmah zaljubljuje u nju i njih dvoje započinju skandaloznu i tajnu aferu. To sigurno neće završiti dobro…

Sama knjiga je bila uspješna, postavši instant klasik u žanru erotskih opsjednutosti i nepokolebljivog pogleda na posljedice koje dolaze s takvim postupcima.

Tko glumi u seriji ''Opsesija, ljubav, ljubomora''?

U seriji bi trebao glumiti Richard Armitage kao Annin primamljivi centar interesa, William. Charlie Murphy iz 'Peaky Blindersa' preuzima ulogu Anne, a Rish Shah će biti njen zaručnik, Martyn. Također će im se pridružiti Indira Varma i Pippa Bennett-Warner.

 | Autor: BBC BBC

Armitage je prethodno glumio u još jednom Netflixovom hit trileru, 'Stranac', koji je zaokupio pozornost publike diljem svijeta svojim primamljivo tajanstvenim zapletom i vratolomnim tempom. Trenutačno snima još jednu adaptaciju romana, 'The Boy In The Woods', temeljenu na knjizi Maxwella Smarta iz 2022. godine. 

Knjiga ima i filmsku obradu iz 1992.

Scenarij za seriju napisali su Benji Walters i Morgan Lloyd-Malcolm zajedno s redateljima Glennom Leyburnom i Lisom Barros D’Sa. Seriju će producirati Gina Carter, koja je prethodno radila na 'See How They Run' i '24 Hour Party People'.

Nije prvi put da je senzualni roman Josephine Hart adaptiran za veliko platno. Dobio je filmsku obradu 1992. godine u igranom filmu u kojem su glumili Jeremy Irons, Juliette Binoche i Miranda Richardson. Richardson je osvojila Baftu za najbolju sporednu glumicu i bila nominirana i za Oscara i za Zlatni globus.

Premda se događaji u knjizi odvijaju u 1990-ima, čini se da će nova adaptacija biti suvremeniji pogled na priču o strastvenoj dvoličnosti.

Što se priča o seriji 'Opsesija, ljubav, ljubomora'

Kada se feministička dramaturginja Morgan Lloyd Malcolm prvi put prijavila za adaptiranje knjige 'Damage', iznijela je neke velike ambicije za dramu.

„Svidjela mi se knjiga, koja je nevjerojatan erotski triler koji te tjera na čitanje, ali napisana je u potpunosti iz muškog stajališta. Anna, njegova ljubavnica, prikazana je kao neka vrsta vampira koja dolazi u obitelj, diže sve u zrak i potom nestaje. Njezina primarna funkcija je služiti svrsi onoga što muška glavna uloga treba. Rekla sam: 'Ako ću to učiniti, želim biti sigurna da sam proniknula u Annu i zašto se ponaša na takav način.' Htjela sam pokušati razumjeti likove u priči – a osobito Annu – na način koji nije bio samo dvodimenzionalan.“

Scene seksa, kaže, bile su napisane s besramnim ženskim pogledom, a rani razgovori s koordinatoricom za intimnost, Adelaide Waldrop, potvrdili su da se potpuno slažu oko toga kako bi seks koji je Morgan napisala trebalo prenijeti na ekran.

„Radilo se o prikazivanju seksa na način koji nas tjera da shvatimo povezanost i opsesiju bez da postanemo voajeri. Htjeli smo ravnopravnost i po pitanju koga gledamo i tko se mora eksponirati. Ne radi se o tome da se žene ogole, a muškarci zadrže svoju odjeću. Zapravo, tijekom prvog seksualnog susreta ovog para vrijedi obrnuto.  Ali, često je u prošlosti ovdje postojala stvarna neravnoteža.“

Nova Netflixova serija odvijat će se u četiri epizode, a bit će dostupna za streaming od 13. travnja. 

 

serija Nasljeđe Možda vas zanima Šifre u imenima i 'konzultanti za bogatstvo': 10 stvari o seriji 'Nasljeđe' koje malo tko zna Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0