Life&style

Koliko je opasan ovaj dijetni savjet glumice Gwyneth Paltrow?

  • Holivudska zvijezda Gwyneth Paltrow poznata je po svojim strogim savjetima za prehranu i sport 
  • OK, većina savjeta je primjenjiva - što se vidi po njenoj istesanoj figuri 
  • Međutim, je li pretjerala sa svojim dijetnim-prilogom na „Goopu“?

Gwyneth Paltrow je duboko u biznisu. Nije više samo glumica, nego je u međuvremenu pokrenula svoju internetsku stranicu „Goop“ – na kojoj se sve vrti oko pravilne prehrane i wellbeinga. Međutim, njeni savjeti često podižu buru reakcija. Osobito medicinari redovito alarmiraju javnost te se žale da su određeni sadržaji na stranici nezdravi, a niti ne prenose pravu sliku na temu prehrane. 

Dijetni savjet: mršavo koliko je god to moguće 

U članku „Busting Diet Myths“ u kojem se radi o dijetnim mitovima, je glumica tražila savjet stručnjakinje dr. Traci Mann sa Sveučilišta Minnesota – pošto je Gwyneth objavila njenu izjavu, ona preuzima odgovornost – ali se mora i nositi s kritikom. Naime, Dr. Traci Mann misli da treba pokušati biti mršav koliko je god to moguće. Težina treba biti na najnižoj granici zdrave težine. Dodaje i da kod te težine nema zdravstvene štete te ne trebaju neke drastične dijete. Ta težina je težina s kojom se naše tijelo, kaže ona,  najbolje nosi, koju najlakše možemo održati i s kojom ćemo najzdravije živjeti. Ako se malo udebljamo i prijeđemo tu težinu, Mann kaže da odmah treba smršaviti. 

Možda vas zanima Nedostatak ovih 5 važnih tvari u organizmu odmah se vidi - prepoznaj simptome Rubrika Life&style Life&style

Liječnici, poput dr. Giles Yo sa Sveučilišta Cambridge, pale alarm uz ovaj dijetni savjet. Naime, smatraju kako je savjet da treba biti mršav koliko je god to moguće – neodgovoran. Osobito za ljude koji imaju smetnje s prehranom ili su skloni gubiti još više težine. 

Dr. Traci Mann odgovara: najbolja/najmršavija težina je veća od naše težine iz snova i ljude će „samo“ ohrabriti da drže tu „donju“ težinu, ali ne i da budu premršavi.

Možda vas zanima Izbjegavaš ugljikohidrate? Ovih pet pogrešaka veže se uz takvu prehranu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0