Life&style

Kolač nazvan kap kiše zaludio je internet pa smo nabavili recept

  • Izgleda poput kapi kiše, veganski je i gotovo bez kalorija
  • Osim toga, vrelo je ukusan: takozvani „Raindrop Cake“, odnosno kolač kap kiše
  • Otkrit ćemo ti što se krije iza ovog novog ludog kulinarskog trenda

Možda si već vidjela negdje na Instagramu ovaj mali čudesni kolač, jer zadnje vrijeme je vrlo popularan i priča se puno o njemu. Pri tome je riječ „kolač“ pomalo zbunjujuća: ne sadrži brašno, šećer i masnoću te više sliči prozirnom pudingu ili želeu. Naziva se „Raindrop Cake“, „Water Cake“ (vodeni kolač) ili „Mizu Shingen Moshi“. 

Što Raindrop Cake čini toliko posebnim?

Raindrop Cake izgleda kao što se i može naslutiti po nazivu: poput kapi kiše! Okrugao je, proziran i gotovo nježan poput kapi kiše: već nakon 30 minuta se rastopi pa ga zato treba jesti odmah nakon spravljanja. 

Od čega se sastoji Raindrop Cake?

„Kolač“ se spravlja samo od dva sastojka: (biljnog sredstva za želiranje) agar agar i voda (negazirana iz boce). Za četiri porcije skuha  se 500 ml vode sa 8 g agar agara te se želirana i ohlađena masa podijeli na četiri mala, okrugla oblika koje treba nekoliko sati ostaviti u hladnjaku. Onda ih samo još treba prebaciti na tanjur – i gotovo. 

Možda vas zanima U njemu uživa kraljica, a sada možemo i mi! Kraljevska obitelj podijelila recept za božićni puding Rubrika Life&style Life&style

Kakav okus ima ova "kišna" slastica? 

Pošto se sastoji od vode i agar agara koji je neutralnog okusa, onda nije iznenađenje da ima okus po – ničemu! Zbog toga se spravlja slatki topping poput prženog sojinog brašna i šećera od kokosova cvijeta kako bi se dobio neki okus. 

Zaigrane verzije: Jelly Cakes 

Jally Cakes su prema strukturi i bazi slični Raindrop Cakeu, ali puno su šareniji i kreativniji. Jednostavno upiši hastag „#jellycake“ na Instagramu: pronaći ćeš šarene maštovite kreacije, umjetnička djela s ugrađenim cvijećem itd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AmourDuCake (@amourducake)

Raindrop Cake: naše mišljenje 

Ruku na srce: kolač mora sadržavati šećer, brašno i ulje. Raindrop Cake se ne može usporediti po okusu s bakinim kolačem od čokolade i oraha. Ali: optika je predivna! Dakle, ako želiš oduševiti svoje goste nečim novim ili se pohvaliti na Instagramu, onda je ova kišna kap zlata vrijedna. 

Možda vas zanima Genijalno za Božić: Trokutići s lješnjacima za poklon, ako uspiješ izdržati da ih ne pojedeš Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/ @sgfoodonfood / @thechoyalicious
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ne volim žele