- Ovaj kolač oduševljava pahuljastim okusom te neodoljivoj „kapi“ od snijega
- Premda na prvi pogled izgleda komplicirano, ovaj kolač lako je spraviti
- Otkrit ćemo ti recept za čarobni kolač od sira
Ovaj kolač od sira naziva se još i anđeoske suze - ali i zlatne kapljice – i možda si već čula za njega. Osim što je božanstvenog okusa, vrlo jednostavno se spravlja. S ovim receptom će ti uspjeti i baza od sira za ovaj kolač te 'kapa' od bjelanjaka.
Sastojci
Za tijesto:
• 200 g brašna
• 60 g šećera
• 70 g maslaca
• 1 jaje
• 1 žličica praška za pecivo
• 40 g šećera u prahu
• 1 prstohvat soli
• malo naribane kore od limuna
Za nadjev od sira:
• 500 g svježeg malomasnog sira
• 150 g šećera
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 1 pakiranje praška za puding od vanilije
• 1 jaje
• 2 žumanca
• 250 ml vrhnja
• 250 ml mlijeka
• 150 ml ulja
Za preljev:
• 2 bjelanca
• 6 žlica šećera u prahu
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Zamijesi brašno, šećer, maslac, jaje, šećer u prahu, sol, koru od limuna i prašak za pecivo u tijesto. Potom obloži kalup (promjera 26 cm) papirom za pečenje te dobro namasti rub. Potom izvaljaj tijesto, pritisni ga u kalup te izvuci rubove prema gore.
3. Stavi kalup u hladnjak ili u zamrzivač te pripremi nadjev od sira.
4. Za nadjev od sira najprije kremasto promiješaj sir te dodaj jedan po jedan sastojak. Smjesa će biti prilično tekuća, ali stisnut će se kasnije u pećnici.
Ovo je vjerojatno najbrža torta za svijetu, treba ti samo nekoliko sastojaka - a jako je ukusna
5. Stavi smjesu u kalup te kolač peci oko sat vremena. Oprez: snijeg nemoj nanijeti skroz do ruba, nego ostavi 1 do 2 cm razmaka od ruba.
6. Deset minuta prije kraja pečenja stuci bjelanca. Pri tome uspi šećer te tuci 5 do 10 minuta.
7. Stavi snijeg na kolač te sve još jednom u pećnicu. Nemoj ostaviti predugo u pećnici jer će snijeg postati previše tvrd te neće nastati „suze“ pri hlađenju.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.