Life&style

U njemu uživa kraljica, a sada možemo i mi! Kraljevska obitelj podijelila recept za božićni puding

  • Ne bismo imale ništa protiv da probamo kraljevski blagdanski kolač u kojem uživa kraljica Elizabeta II., zar ne?
  • Radi se  o tradicionalnom engleskom pudingu, a zapravo ga  kod kuće možeš napraviti i ti uz recept koji je podijelila kraljevska obitelj
  • Sada je pravo vrijeme za njegovu izradu, a nakon što se ukusni sastojci prožmu, bit će savršeno spreman za uživanje na sam Božić!

Nema više vremena za zavaravanje, još samo malo odbrojavamo do prve adventske nedjelje kojom, i oni najmanje entuzijastični moraju priznati - ulazimo u sezonu blagdana! Tako je i kraljevska obitelj, sasvim prigodno, ususret blagdanima na svom službenom Instagram profilu objavila recept za jedan od engleskih najomiljenijih slastica – božićni puding. Tradicionalni engleski kolač koji se servira za Božić još od srednjeg vijeka sastoji se od suhog voća, mnoštva začina i alkohola. Pripravlja se u ovome vrijeme, a njime se gosti baš na Božić.

Iako možda nije popularan kod nas, ovo može biti odlična prilika da se poslužimo kraljevskim receptom i nečim novim zadivimo svoje ukućane. Idealno će pristajati ovom neobičnijem Božiću koji nam nalaže da nešto više vremena provodimo kod kuće, zar ne?

Možda vas zanima Ako je dobar kraljici, dobar je i nama! Moramo probati citrusni džin s travama koji je lansirala Elizabeta II. Rubrika Life&style Life&style

Sastojci: 

  • 250 grama grožđica
  • 250 g suhih brusnica
  • 180 g zlatnih grožđica
  • 150 grama kandirane korice od naranče (arancina)
  • 250 g svinjske masti
  • 250 g krušnih mrvica
  • Začini po želji (cimet, muškatni oraščić, cardamom…)
  • 2 jaja
  • 180 grama Demerara (smeđeg) šećera
  • 275 mililitara piva*
  • 40 mililitara ruma*
  • 40 mililitara brandyja*

*Alkohol u istoj kolčini možeš zamijeniti s hladnim čajem ili narančinim sokom

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Možda vas zanima Kakvo savršenstvo! Jedva čekamo skuhati božićni džin po ovom jednostavnom engleskom receptu Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

  1. Sve sastojke pomiješaj redom, a smjesu zatim utisni u prethodno namašćene kalupe. Smjesu prekrij papirom za pečenje. 
  2. Pripremljene posudice prekrij aluminijskom folijom ili muslinom te ih položi u visoki lonac u koji ćeš uliti vodu do ¾ visine posudica s pudingom. Lonac prekrij s aluminijskom folijom te posudice s pudingom obradi na pari šest sati, dodajući vodu u lonac ako je potrebno. 
  3. Nakon što su se ohladili, pudinge pohrani na tamno i hladno mjesto do Božića
  4. Na Božić, puding zagrij na pari 3-4 sata, a zatim ga posluži s tučenim vrhnjem ili slatkim alkoholnim umakom

Dobar ti kraljevski tek!

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0