Life&style

Od kojeg je datuma najbolje početi peći božićne kolačiće? Imamo odgovore

  • Jesi li već počela razmišljati i planirati spravljanje božićnih kolačića?
  • Naime, neke možeš spraviti već šest tjedana unaprijed! 
  • Naš plan pečenja pomoći će ti odabrati pravo vrijeme za pečenje 

U mnogim domaćinstvima počinju pripreme za Božić s pečenjem božićnih kolačića. Jedno nepisano pravilo kaže sljedeće: s pečenjem treba početi neposredno prije adventa. Međutim, za neke vrste kolača je to čak i prekasno, a uostalom, ne želiš da ti se puno posla nakupi u nekoliko dana pred same blagdane.  

Svježina kolača ovisi o vrsti kolača. Neki se moraju pohraniti na duže vrijeme kako bi razvili punu aromu. Ovaj plan pečenja pokazat će ti kada trebaš spraviti koju vrstu kolača. 

6 tjedana ranije 

Kolač: božićni kruh

Najbolje ga je omotati aluminijskom folijom te ostaviti nekoliko tjedana da odstoji. 

4-6 tjedana ranije 

Kolači: medenjaci, paprenjaci

Što duže stoje, bit će ukusniji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malene (@einfach_malene)

4 tjedna ranije

Kolači: keksi od maslaca iz slastičarske vrećice 

Najbolji su svježi, ali mogu stajati u zatvorenoj kutiji do četiri tjedna. 

3 tjedna ranije 

Kolači: puflice, makroni, zvjezdice s cimetom 

Nakon 4 dana su najboljeg okusa, ali mogu stajati do tri tjedna. 

Možda vas zanima Zvona, anđeli, zvjezdice, jelke... Zara Home, Ikea i Sinsay imaju fora božićne kalupe za kekse Rubrika Life&style Life&style

2 tjedna ranije

Kolači: vanilin kiflice i božićni muffini

Spakirani u zatvorene kutije mogu i nakon dva tjedna biti vrlo aromatični.   

1 tjedan ranije 

Kolači: praline, suhi kolači od prhkog tijesta

Omotani u aluminijsku foliju te spremljeni u hladnjak mogu biti ukusni nekoliko dana. 

6 sati ranije 

Kolač: spravljaju se kreme i nadjevi za torte 

Možda vas zanima Ove tri glazure odgovaraju svakom kolaču, s njima ne možeš pogriješiti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0