Life&style 17. studenoga 2020.

Zimski recept: zamamna špekulas torta bez pečenja

  • I zimi rado jedemo slatke i kremaste torte 
  • Ova špelukas torta probudit će božićni osjećaj i u njoj će uživati veliki i mali 
  • Veliki plus je da recept funkcionira bez pećnice! 

Ovu nevjerojatno kremastu špekulas tortu spravit ćeš vrlo brzo i jednostavno. Mora neko vrijeme odstajati u hladnjaku kako bi dobila čvrstu konzistenciju. Jednostavno obožavamo ovaj recept i najradije uživamo u komadu ovog slatkog kolača uz kavu ili vruću čokoladu. 

Sastojci

Za biskvit: 

• 85 g maslaca

• 200 g špekulas keksa 

Za kremu: 

• 2 žličice cimeta

• 250 g mascarpone sira 

• 500 g svježeg sira

• 400 g vrhnja za šlag 

• 1 pakiranje vanilin šećera

• 1 pakiranje instant želatine 

• 100 g šećera u prahu 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra (@petrax71)

Možda vas zanima... Donosimo ti najbolji recept za pripremanje prefinog likera od medenjaka Rubrika Life&style Life&style

Priprema 

1. Usitni kekse (npr. u mikseru) te pomiješaj s rastopljenim maslacem. Potom raspodijeli jednakomjerno po dnu okruglog kalupa (promjera oko 26 cm) te dobro pritisni. Zatim stavi u hladnjak. 

2. Stuci vrhnje u šlag. Ostavi dio za ukrašavanje na kraju (stavi u slastičarsku vrećicu). Pomiješaj u posudi mascarpone, šećer u prahu, svježi sir, vanilin šećer, cimet i želatinu. Umiješaj preostali šlag u smjesu. 

3. Raspodijeli kremu od sira po biskvitu pa zagladi. Istisni šlag kako ukras na tortu. 

4. Ostavi tortu preko noći u hladnjaku. Po želi možeš smrviti još špekulas keksa te posuti po torti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nine Rosenthal (@ja_nine555)

Možda vas zanima... Ako ovaj vikend poželiš zaista zanosan desert, donosimo ti recept za najfiniji Nutella i Baileys kolač Rubrika Life&style Life&style

 

Komentari 0