- I zimi rado jedemo slatke i kremaste torte
- Ova špelukas torta probudit će božićni osjećaj i u njoj će uživati veliki i mali
- Veliki plus je da recept funkcionira bez pećnice!
Ovu nevjerojatno kremastu špekulas tortu spravit ćeš vrlo brzo i jednostavno. Mora neko vrijeme odstajati u hladnjaku kako bi dobila čvrstu konzistenciju. Jednostavno obožavamo ovaj recept i najradije uživamo u komadu ovog slatkog kolača uz kavu ili vruću čokoladu.
Sastojci
Za biskvit:
• 85 g maslaca
• 200 g špekulas keksa
Za kremu:
• 2 žličice cimeta
• 250 g mascarpone sira
• 500 g svježeg sira
• 400 g vrhnja za šlag
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 1 pakiranje instant želatine
• 100 g šećera u prahu
Priprema
1. Usitni kekse (npr. u mikseru) te pomiješaj s rastopljenim maslacem. Potom raspodijeli jednakomjerno po dnu okruglog kalupa (promjera oko 26 cm) te dobro pritisni. Zatim stavi u hladnjak.
2. Stuci vrhnje u šlag. Ostavi dio za ukrašavanje na kraju (stavi u slastičarsku vrećicu). Pomiješaj u posudi mascarpone, šećer u prahu, svježi sir, vanilin šećer, cimet i želatinu. Umiješaj preostali šlag u smjesu.
3. Raspodijeli kremu od sira po biskvitu pa zagladi. Istisni šlag kako ukras na tortu.
4. Ostavi tortu preko noći u hladnjaku. Po želi možeš smrviti još špekulas keksa te posuti po torti.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.